Dicks Starter Kick voor 25 april 2019


Hoi allemaal,

Vandaag is het voor mij zover. Na ruim tien jaar komt de Infinity Saga aan z’n eind. Misschien zit ik juist nu wel in de bioscoop om Avengers: End Game te zien. Ik zal niks spoilen over de film, maar ik heb wel wat lekkere Kickstarter spoilers voor jullie.

Anachrony: Fractures of Time (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $45,- (ca. €40,-)
Verzendkosten: vanaf $10 (ca. €9,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 7 mei 2019
Verwachte levering: maart 2020Omschrijving: In deze uitbreiding voor Anachrony zijn er breuken in de tijd ontdekt. Dit geeft je de mogelijkheid om met je mech te teleporteren naar andere locaties. Hiermee kan een reeds gespeelde mech alsnog naar een andere locatie gaan. De Path of Unity (nieuwe factie) beheerst deze techniek het beste en doet daarom nu mee in de strijd voor dominantie. Maar pas op, als je hier teveel gebruik van maakt, veroorzaakt dat glitches die je zullen hinderen.

Mijn mening: Anachrony is een solide worker placement. Het teleporteren en het gevolg ervan spreekt me wel aan. Ik kom toch altijd werkers te kort, maar ik kan deze nieuwe kracht ook niet misbruiken. Dat wordt dan heerlijk puzzelen voor het vinden van de perfecte balans.

Terraforming Mars: Turmoil (link)


Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $34,- (ca. €30,-)
Verzendkosten: vanaf $13 (ca. €11) en EU vriendelijk
Eindigt op: 2 mei 2019
Verwachte levering: november 2019Omschrijving: Turmoil is al weer de vijfde uitbreiding voor Terraforming Mars, maar dit is de eerste uitbreiding die via kickstarter te krijgen is. Deze voegt politiek debat en globale gebeurtenissen toe. Stem op de partij die in jouw ogen het beste beleid voert. De bonus van de partij met de meeste invloed zal gelden in de huidige ronde.
Maar pas op voor de globale gebeurtenissen. Bereid je goed voor, zodat je schade beperkt blijft.

Mijn mening: Terraforming Mars is bijna een klassieker te noemen. Dat betekent natuurlijk niet dat je dan ook meteen elke uitbreiding moet halen. Turmoil geeft wel weer nieuwe uitdagingen en dat juich ik van harte toe.

18Chesapeake (link)


Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: $70,- (ca. €62,-)
Verzendkosten: $25,- (ca. €22,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 20 mei 2019
Verwachte levering: februari 2020Omschrijving: 18Chesapeake is opgezet als introductiemodel voor het 18xx genre. Dit zijn spellen waarin handelen en routes aanleggen centraal staan. Je probeert je routes zodanig neer te leggen dat ze het meest opbrengen en zo je aandelen in waarde zullen stijgen. In 18Chesapeake is dit tot zover uitgekleed dat alleen de basisregels voor 18xx overgebleven zijn.

Mijn mening: Ik heb mij altijd willen wagen aan 18xx spellen. Dit basismodel kan voor mij een goede opstap zijn. 18xx spellen zijn niet de mooiste spellen, maar dat is met een reden gedaan. De routes moeten duidelijk te zien zijn en daarom is er nagenoeg geen grafische afleiding aanwezig. Daardoor ogen ze goedkoop, maar is het in dit geval: Schijn bedriegt met het daarbij behorende prijskaartje.

On Mars (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $89,- (ca. €79,-)
Verzendkosten:$23,- (ca. €21,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 4 mei
Verwachte levering: oktober 2019
Omschrijving: Jij bent een hoofdastronaut voor een privé onderneming. Jouw taak is om de beste kolonie op Mars te beginnen. In het begin ben je nog afhankelijk van voorraden van Aarde, maar uiteindelijk zal je naar grondstoffen mijnen, water uit de grond halen en voedsel verbouwen op Mars zelf. Dit alles doe je door je astronauten op de juiste plekken te plaatsen.

Mijn mening: Is er met First Martians en Terraforming Mars nog wel ruimte voor een ‘overleef op Mars’-spel? Ik denk het wel. Helemaal als deze van de hand van Vital Lacerda (Lisboa, The Gallerist) is.

Bloodborne: The Board Game (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $100,- (ca. €89,-)
Verzendkosten:$20,- (ca. €18,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 15 mei 2019
Verwachte levering: mei 2020Omschrijving: Gebaseerd op het gelijknamige videospel ben je een Hunter die vecht in de stad Yharnam. Deze is overlopen door monsters. Je probeert de nacht te overleven en de bron van het kwaad te vinden. Ontdek nieuwe gebieden en vecht door de juiste kaarten te spelen. Zal jij weten wat de oorzaak van dit alles is en er een eind aan maken?

Mijn mening: Ik ben zo slecht in het videospel. Maar de sfeer van het spel vind ik wel super. CMON kennende zal Bloodborne deze sfeer door middel van mooie miniaturen en artwork prima neer kunnen zetten. De kickstarter loopt al als een trein en ik denk dat ik waarschijnlijk wel aan boord spring.

Snelvuur:


Er zijn momenteel zoveel campagnes, dat ik ze nooit allemaal kwijt kan. Hier zijn er een aantal die mij ook nog interessant lijken:
Vampire: The Masquerade - Heritage: Werk aan je vampirische bloedlijn in het Europa van de late Middeleeuwen. (link)
Brave New Worlds: A Race for Discovery: Race door de ruimte om zoveel mogelijk planeten te ontdekken. (link)
Maximum Apocalypse: Legendary Edition: Een luxe heruitgave van Maximum Apocalypse. (link)
Zoocracy: Deze had ik reeds eerder vermeld, maar die campagne was gecanceld. Nu proberen ze het opnieuw. (link)
Plague Inc: Armageddon: De nieuwste uitbreiding voor het spel Plague Inc. (link)
Charmed & Dangerous: A Princess Adventure Game: De prinsessen uit de oude sprookjes nemen het heft in eigen handen. (link)
Kingswood: Kies een gilde, verzamel grondstoffen en versla monsters in naam van de Koning. (link)
The Dutch East Indies: Adventures on the High Seas: De eerste uitbreiding voor dit spel van Nederlandse bodem. (link)

Zit er iets voor jou tussen? Of heb je je ogen op een andere campagne laten vallen? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 25-04-2019 18:54
Aantal keer bekeken: 740

Reacties

Door Usurper (69 reacties) op 25-04-2019 20:53
( PM )
Altijd leuk om de starter kick te lezen.
Volgens mij is on mars ook solo te spelen.
Door Skull_kid (1564 reacties) op 25-04-2019 22:03
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik zit in een groeppledge voor Terraforming Mars Turmoil en ga zelf ook voor de base-game, gezien ik die nog niet heb en het toch wel echt fantastisch blijf vinden elke keer!

Edit: En nieuwe playerboards!
Door Dutchyoda (69 reacties) op 25-04-2019 22:36
( PM )
Quote:
Altijd leuk om de starter kick te lezen.

Bedankt, altijd leuk om te horen... uhm... lezen.
Quote:
Volgens mij is on mars ook solo te spelen.

De solo mode is een stretch goal. Maar aangezien deze, met gemak, gehaald is, zal ik het aanpassen.
Door Md_73 (156 reacties) op 26-04-2019 23:35
( PM )
Twee andere interessante kleinere spellen die ik gebackt heb zijn Moon, een spel waarbij je solo/coöperatief/competitief de computer van de maanlander simuleert en Maquis, een solo worker placement/strategiespel over het Franse verzet tijdens de tweede wereldoorlog (deze werd al kort genoemd in de vorige Dicks Starter Kick).
Door PepperPoker (44 reacties) op 27-04-2019 10:44
( PM )
Terraforming mars ziet er tof uit, heb het basis spel ook nog niet. Lees wel voor over slechte kwaliteit componenten. Ervaringen daarmee?
Door Digitair (5 reacties) op 27-04-2019 21:26
( PM )
Quote:
Terraforming mars ziet er tof uit, heb het basis spel ook nog niet. Lees wel voor over slechte kwaliteit componenten. Ervaringen daarmee?


Over het algemeen valt het wel mee (Kaarten, bord, tiles), maar de player mats zijn van heel dun karton. Dat had echt wel beter gekund.
Bij de nieuwe uitbreiding op kickstarter zitten nieuwe player mats bij die er een stuk degelijker uitzien.
Op kickstarter kun je deze ook met het basisspel bestellen.

Het spel op zich bevalt erg goed, ook solo een van de betere vind ik.
Door GeorginaK (69 reacties) op 28-04-2019 01:05
( PM )
Ik vind de Starter Kicks ook altijd leuk om te lezen! Uit het Snelvuur van vorige keer.... Paradise Lost... anyone? Mix van Cluedo en Takenoko, wordt gezegd. Ik ben de laatste tijd meer geïnteresseerd in de wat toegankelijker spellen omdat ik er anders toch niemand voor aan tafel krijg (en ik vond Cluedo vroeger super leuk).
Het is gefund maar loopt niet heel hard. Ik ben benieuwd naar de meningen hier?
Paradise Lost
Door Mats313 (5 reacties) op 30-04-2019 23:30
( PM )
Ik ben een backer van Bloodborne, het is mijn favoriete game ooit en houd ook van boardspellen. De miniaturen zelf zien er al zo goed uit dat het me dat al waard is. Tegen die tijd hoop ik een community in NL te vinden om dit spel mee te kunnen spelen, wellicht kunnen we op deze website wat opzetten?
Door Streetnerd (27 reacties) op 02-05-2019 16:46
( PM )
ook een backer van Bloodborne voor 90 dollar echt veel extras aan SG's alleen jammer van die optional buys...
Door CandyShine (629 reacties) op 03-05-2019 10:44
( PM )
Heb Bloodborne ook gebacked als Early Bird. Maar ik wacht nog even tot einde van de campaign als alles unlocked is om te bepalen of ik hem wil houden. Ik heb deze maand namelijk alle afgelopen maanden waarin ik niets backte gecompenseerd
Ik heb: Oceans (standalone in de Evolution series), Kingdom Rush en Dungeonology gebacked.
En daarnaast ook eens een keer een niet bordspel product: HoverChair - The Hanging Chair That Makes You Go Ahhhhhh (ja serieus zo heet de campaign haha).
Bij mij gaat dus weer even de knip op de portemonnee.
Het waren dan wel weer de eerste campaigns van dit jaar die ik gebacked heb, dus het valt allemaal wel mee.
Door Daanoontje (49 reacties) op 04-05-2019 19:27
( PM )
Backer van Bloodborne, Terraformin Mars en Maquis.