Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Extra Life: kom spelen voor een goed doel!

Op 2 november is de spellendag van Extra Life, een Amerikaans initiatief waarbij mensen gamen voor een goed doel. Meestal speelt men videogames die vaak live te bekijken zijn en andere mensen kunnen dan doneren. Maar ook bordspellen spelen komt voor. Op enkele plekken worden er ook evenementen georganiseerd waarbij men langs kan komen om te spelen. Helaas is dit initiatief in Nederland nog niet zo bekend, maar daar willen we nu verandering in brengen. Budgetspelen zet zich dit jaar ook al in voor Right to Play tijdens het Spellenspektakel, maar ook de Extra Life dag willen we niet aan ons voorbij laten gaan.

Ons redactielid Nona organiseert daarom een bordspellendag in Tilburg. Hierbij willen we alle lezers van Budgetspelen uitnodigen om ook langs te komen! De volledige opbrengst van het evenement gaat naar het goede doel, deels naar Het Vergeten Kind en deels naar Stichting Wildlife.Het evenement vindt plaats op 2 november van 12:00 tot 18:00 in de ontmoetingsruimte van de Bijsterhof (Van Mierlostraat, 5041NC, Tilburg). Je betaalt 5 euro entree en kunt daarbij ook gebruik maken van de aanwezige spellen. De collectie bestaat uit een paar honderd spellen, waarvan een deel uitgestald wordt en de rest op verzoek erbij gepakt kan. Er zullen ook wat toffe nieuwe titels van Spiel tussen zitten! Indien gewenst wordt een spel aan je uitgelegd, dus je hoeft geen spelregels te lezen als je daar geen zin in hebt :-) Frisdrank en wat snacks zullen klaar staan. Ook zijn er wat tweedehands spellen te koop. Zowel de verkoop als de entree gaat dus volledig naar het goede doel!

Je kunt natuurlijk ook zelf iets organiseren voor een doel van jouw keuze of via de site van Extra Life een bestaand project steunen.

Geplaatst door Nona op 06-10-2019 12:05
Aantal keer bekeken: 813

Reacties

Door Nona (117 reacties) op 06-10-2019 12:07
( PM )
Hieronder nog de link naar het evenement op facebook: https://www.facebook.com/events/2651774541540105/
Aanmelden daar wordt gewaardeerd! En een comment achter laten hier natuurlijk ook, ik hoop zeker dat er wat mensen van Budgetspelen komen, de vorige meet was namelijk super gezellig :-) We hebben plek voor ongeveer 60 mensen in totaal.
Door Phaedros (339 reacties) op 06-10-2019 23:10
( PM )
Wat een tof initiatief! Ik heb zelf helaas al wat staan op die dag, maar wens je veel succes (en daarnaast ongetwijfeld een hoop gezelligheid).
Door Puringa (39 reacties) op 07-10-2019 20:28
( PM )
Mooi initiatief! Tilburg is wel wat ver, maar ik ga kijken of ik iets kan regelen!