Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 11 oktober 2019


Hoi allemaal,

Over twee weekjes is Essen Spiel in volle gang. Essen Spiel is een van de grootste spellenbeurzen ter wereld. Aangezien ik daar druk aan het demoën ben, zal er op 25 oktober geen Starter Kick zijn. Maar niet getreurd, het hele budgetspelenteam zal hun best doen om jullie van allerlei Spiel-artikelen te voorzien. Maar voor nu heb ik weer een blik geworpen op wat er allemaal te vinden is op kickstarter.

Oathsworn: Into The Deepwood (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $99,- (ca. €90,-)
Verzendkosten: $24,- (ca. €21,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 5 november 2019
Verwachte levering: december 2020Omschrijving: In Oathsworn neem je het samen met andere spelers op tegen donkere krachten. Jullie zijn allen ingezworen om de steden te verdedigen tegen het gevaar wat om elke hoek loert. Volg het verhaal via een boek of digitaal via de app. Maak keuzes die invloed hebben op het speelveld . En versla de monsters om weer thuis te kunnen komen.

Mijn mening: Dit spel geeft mij een episch gevoel. Van de manier waarop je het verhaal kan volgens tot de grote gevechten die plaats kunnen vinden, alles ziet er tot in het kleinste detail goed uit. Er zijn manieren bedacht om zonder problemen spelers toe te voegen of juist er uit te halen. Dat is altijd fijn in lange campagne spellen zoals deze.

Sub Terra II: Inferno’s Edge (link)


Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: £29,- (ca. €33,-)
Verzendkosten: £8,- (ca. €8,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 14 november 2019
Verwachte levering: maart 2021Omschrijving: Sub Terra II is het vervolg op Sub Terra. In dit deel ga je een vulkanische tempel in om te zoeken naar een schat. Maar de vulkaan is meer actief dan gedacht. Lukt het jou en je medespelers om de schat te vinden en te ontsnappen voordat de lava jullie te pakken krijgt?

Mijn mening: Ik vind Sub Terra al een leuk spel en ik denk dat Sub Terra II ook leuk zal zijn. Het samen ontdekken van een pad door de tempel, het vinden van gevaar en het vluchten zorgen ervoor dat elke beurt spanning met zich mee brengt.

Blood of the Northmen (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $55,- (ca. €50,-)
Verzendkosten: $12,- (ca. €11,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 23 oktober
Verwachte levering: juni 2020Omschrijving: Jij bent de leider van een Vikingstam. Je probeert punten te verdienen door gevechten aan te gaan met de andere spelers. Wat je kan doen hangt af van de tegels die je aanlegt. Een bos geeft extra soldaten. Een meer of weg zorgt ervoor dat je deze soldaten kan verplaatsen. Tenslotte kan je met een berg juist gevechten beginnen. Hoe jij deze tegels aanlegt, bepaald ook hoe anderen deze gebieden in hun voordeel kunnen gebruiken.

Mijn mening: Ik vind Vikingen sowieso altijd wel een leuk thema. Ook het aanleggen van tegels (zoals in Carcassonne) vind ik leuk omdat het spel dan toch elke keer anders verloopt. Dat deze tegels daarnaast ook gekoppeld zijn aan een bepaalde actie, wekt mijn interesse alleen maar meer.

Hard West (link)


Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: CA$99,- (ca. €66,-)
Verzendkosten: CA$25,- (ca. €17,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 8 november 2019
Verwachte levering: november 2020Omschrijving: Het Wilde Westen was een zware tijd. Met allerlei outlaws die aan het plunderen waren, was je nooit ergens veilig. En nu zijn er ook zombies en sektes die het gevaarlijk maken. Jij gaat met jouw factie van cowboys en cowgirls proberen een scenario te overwinnen. Dit kan door genoeg punten te halen, of door bepaalde gebieden in beslag te nemen.

Mijn mening: Hard West is gebaseerd op een video game. Deze ken ik niet, maar toen ik al die kartonnen huizen zag, was ik al bijna verkocht. Je vecht je weg door een kleine stad. Je schiet op anderen, schuilt zelf achter hekken en muren. Je krijgt het gevoel dat je in het Wilde Westen bent… met zombies en sektes.

Rome & Roll (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: £29,- (ca. €33,-)
Verzendkosten: £10,50 (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 4 november 2019
Verwachte levering: mei 2020Omschrijving: Rome & Roll is een Roll & Write spel. Maar waar je bij de meeste Roll & Writes een eigen blad hebt om op te spelen, deel je hier hetzelfde bord met andere spelers. Je probeert een meerderheid te verzamelen door middel van het tekenen van tetris-achtige vormen. Door de juiste dobbelstenen te kiezen en je mogelijkheden op de juiste manier toe te passen, probeer jij keizer van Rome te worden.

Mijn mening: In 2018 en ook in 2019 kwamen al veel leuke Roll & Writes uit. Maar het werken op hetzelfde vel maakt deze erg uniek. Daarnaast is de Romeinse Tijd een van mijn favoriete periodes uit de geschiedenis. Tel dit bij elkaar op en het is wel duidelijk waarom ik dit spel in de Starter Kick heb opgenomen.

Zit er iets voor jou tussen? Houd je je portemonnee op slot voor Essen Spiel (of Spellenspektakel twee weken later)? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 11-10-2019 19:13
Aantal keer bekeken: 708

Reacties

Door Carrot87 (112 reacties) op 12-10-2019 10:52
( PM )
Vanaf maandag is er weer een nieuwe Tiny Epic op Kickstarter, Tiny Epic Dinosaurs. Die ga ik zeker backen.
Door StanTem (364 reacties) op 12-10-2019 14:17
( PM )
Voor Hard West is het nu al de derde keer dat ze het proberen lol.
De campaign verloopt nu wel een stuk beter dan de vorige 2, ze zijn af gefund.
Door Bleh (158 reacties) op 13-10-2019 12:50
( PM )
Ik hou het nog ff rustig voor Spiel maar dinsdag komt Heroes & Gods op kickstarter waar ik al een eeuwigheid op aan het wachten ben. Dus die moet eraan geloven.
Door Skull_kid (1695 reacties) op 16-10-2019 09:33
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik ben zelf vandaag voor Calico gegaan. Ziet er gigantisch gezellig en knus uit èn het heeft katten, dus ik hoop dat het mijn vriendin overhaalt om te spelen