Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 6 december 2019


Hoi allemaal,

Het heerlijk avondje is geweest, de kerstboom mag weer de woonkamer in... Ja, december is in volle gang. Dat kan niet gezegd worden van Kickstarter: traditioneel gezien is dit de rustigste maand. Toch heb ik weer wat kunnen vinden voor jullie.

The Great Wall (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: 45,- (ca. 54,-)
Verzendkosten: 13,- (ca. 15,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 17 december 2019
Verwachte levering: oktober 2020Omschrijving: Als speler ben je een generaal in het oude China. Het is aan jou om te bouwen aan de Grote Muur en deze te beschermen. Dit doe je samen met anderen, maar er kan toch slechts een winnaar zijn. Je zult moeten onderhandelen om te bepalen wie welk deel van de muur beschermt. Het is daarom een getouwtrek tussen samenwerken en voor de overwinning gaan.

Mijn mening: Awaken Realms doet het altijd heel goed op Kickstarter. The Great Wall is wel een ander beestje dan zijn voorgangers. Waar de andere avonturen waren waarin je samenwerkt, is dit dus een tactisch spel waarin slechts een winnaar kan zijn. The Great Wall bevat een fris thema en ziet er schitterend uit. Voor mij was dit automatisch ja.

Red Outpost (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $50,- (ca. 45,-)
Verzendkosten: $14,- (ca. 12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 31 december 2019
Verwachte levering: mei 2020Omschrijving: Jij bent een leider op een geheime communistische missie naar een verre planeet. Daar probeer je punten te scoren door je nederzetting uit te breiden. Maar dit is een communistisch spel. Dat betekent dat alle werkers en grondstoffen gedeeld worden met de andere spelers. Als jij een actie uitvoert met een werker, dan bepaalt de stemming van de werker hoeveel punten je scoort. Lukt het jou om de werkers tevreden te houden en de meeste punten te scoren?

Mijn mening: Het communistische aspect trok mij meteen aan. Het delen van de werkers en grondstoffen is vrij uniek. Je zal dus goed moeten kiezen welke actie je doet en met welke werker. Zeker een spel dat ik in de gaten zal houden.

Totemic (link)


Aantal spelers: 1 tot 2
Basis pledge level: $10,- (ca. 9,-)
Verzendkosten: $10,- (ca. 9,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 20 december 2019
Verwachte levering: augustus 2020Omschrijving: In Totemic is iedere speler een bepaald spirit animal. Het doel van het spel is om de andere speler te verslaan door de gezondheid van het dier naar nul te brengen. Je kan drie dingen doen tijdens je beurt. Je kan een nieuwe kaart trekken en een andere uit je hand wegleggen. Je kan de mogelijkheid van een open kaart gebruiken en daarna deze kaart krijgen (en ook een andere afleggen). Tenslotte kan je de ander uitdagen. Je kiest twee kaarten en de totale waarde van deze kaarten bepaalt de aanvalskracht. De gebruikte kaarten gaan weg en je trekt beiden nieuwe kaarten.

Mijn mening: Totemic is een snel kaartspel. Het lijkt mij ideaal om even snel tussendoor te spelen. Met alle verschillende dieren is er genoeg variatie. Wat mij betreft is dit een leuk spel voor twee spelers.

Zit er iets voor jou tussen? Of heb je het gewoon te druk deze feestmaand? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 06-12-2019 18:07
Aantal keer bekeken: 762

Reacties

Door Videostar (94 reacties) op 07-12-2019 09:59
( PM )
Totemic ziet er leuk uit, maar verzending is net zoveel als de pledge. Behalve als je er meteen zes bestelt...
Is dat niet iets voor op Crowdfinder?
Door FinalFantasy7NL (6 reacties) op 08-12-2019 19:08
( PM )
Ik heb great wall ook genomen