Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 27 maart 2020


Hoi allemaal,

Covid-19 blijft het gesprek van de dag. Onlangs is er zelfs iets unieks gebeurd op Kickstarter; lopende campagnes mochten hun deadline met een week verlengen. De reden is dat veel mensen minder geld hebben om uit te geven. Daarom zijn een aantal geplande campagnes ook uitgesteld. Dit maakt dat het erg rustig is op Kickstarter. Toch heb ik nog vijf campagnes gevonden die ik met jullie wilde delen.

Paris (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $49,- (ca. €46,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €14,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 3 april 2020
Verwachte levering: oktober 2020Omschrijving: Het is begin 1900. Parijs is groeiende na de Wereldexpo van 1889 en het vieren van het 100-jarig jubileum van het bestormen van de Bastille. Jij bent een investeerder die probeert rijk te worden tijdens deze groei. Je plaatst een gebouwtegel op het bord. Je geeft aan in welke regio je gaat investeren of als je al in een regio investeert, welk gebouw. Een gebouw bepaalt hoeveel punten je krijgt. Daarnaast kan je bonustegels verdienen die je unieke bonussen geven, bijv. extra geld ontvangen bij een bepaald gebouw. Zodra alle gebouwen geplaatst zijn, wordt het einde ingeluid. Er wordt nog een volle ronde gespeeld en wie de meeste punten heeft wint.

Mijn mening: De productie van dit spel is geweldig. De Arc de Triomphe in het midden en de spelerschermen zien er geweldig uit. De regels komen relatief simpel over, maar de keuzes kunnen hersenkrakend zijn zodra het bord steeds voller raakt. Dat maakt dit een type spel die ik vaak op tafel kan krijgen.

Trekking The World (link)


Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: $40,- (ca. €38,-)
Verzendkosten: $14,- (ca. €13,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 7 april 2020
Verwachte levering: september 2020Omschrijving: Trekking the World is de spirituele opvolger van Trekking the National Parks, maar in plaats van de parken van de Verenigde Staten bezoek je nu monumentale locaties over de hele wereld. Je scoort punten voor deze bezoekjes. Je verzamelt een bepaalde verzameling aan souvenirs of je bezoekt de locatie die aangegeven is voor de ronde. Degene met de meeste punten aan het eind wint het spel.

Mijn mening: Trekking the National Parks vond ik wel een leuk spel. Maar het bezoeken van monumenten spreekt mij net even meer aan. Je probeert zo efficiënt mogelijk de locaties te bezoeken. Het is soms een race naar een bepaalde locatie, want hoe groter je verzameling van een bepaald soort souvenir, hoe meer punten dit oplevert. De interactie die dat geeft maakt dit voor mij een leuk spel.

Lawyer Up (link)


Aantal spelers: 2
Basis pledge level: $29,- (ca. €27,-)
Verzendkosten: $13,- (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 9 april 2020
Verwachte levering: maart 2021Omschrijving: In Lawyer up strijd je als een advocaat tegen een andere advocaat. Je probeert of vrijspraak of een veroordeling te krijgen. De andere speler doet dan logischerwijs het tegenovergestelde. Dit doe je door getuigen op te roepen, door kaarten te spelen. Daarna probeert elke speler deze getuige voor zich te winnen. Dit doe je door een goede combinatie van argumenten en bewijsmateriaal, wederom kaarten, te spelen. Win je de getuige over dan kan je de jury beïnvloeden. Het spel eindigt als alle getuigen opgeroepen zijn. Dan bepaalt de jury, aan de hand van jouw invloed, of de beschuldigde vrijgesproken wordt of niet.

Mijn mening: Ik vind het thema echt geweldig. Ik ken geen spellen die dit thema hebben. Ook lijken de mechanismen perfect bij het thema te passen. Dit bij elkaar zorgt dat ik Lawyer Up zeker in de gaten ga houden.

Holi: Festival of Colors (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $35,- (ca €33,-)
Verzendkosten: $7,- (ca. €6,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 4 april 2020
Verwachte levering: november 2020Omschrijving: In Holi vier je het begin van de lente door met kleurstof te gooien, uiteraard niet letterlijk. Je verplaatst je over het 3-dimensionale speelbord en verspreid door middel van kaarten je kleur. De uitkomst wordt bepaald door waar de kleuren terechtkomen. Raak je een andere speler, dan komt deze in diens voorraad. Ligt er al een andere kleur, dan neem je je kleur terug. Ligt er nog niks, dan blijft je kleur liggen. Het spel is dus 3-dimensionaal. Je kan dus vanaf een hoger niveau gooien. Kleuren vallen dan wel naar beneden als de plek eronder beschikbaar is. Aan het eind van het spel krijg je punten afhankelijk van waar de kleuren liggen, degene met de meeste punten wint.

Mijn mening: Wat is dit een leuk idee en thema. Door de toevoeging van de derde dimensie is dit een interessante puzzel. Wanneer ga je omhoog en waar ga je je kleur verspreiden? Simpele regels maar wederom met veel tactische keuzes. Ik kijk erg uit naar dit spel.

Aquanauts: Discover the Deep (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: £39,- (ca. €43,-)
Verzendkosten: £9,- (ca. €9,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 11 april 2020
Verwachte levering: maart 2021Omschrijving: Jij bent een maritieme onderzoeker. Je verdiept jezelf op alles wat in het water leeft. Je stuurt robots erop uit om onderzoeken te doen. Daarnaast bouw je ook aan je onderwater-leefomgeving, Uiteindelijk verdien je punten door opdrachten te voltooien.

Mijn mening: Toen ik hoorde van Aquanauts dacht ik eerst dat het een Underwater Cities-kloon zou zijn. Maar gelukkig zat ik ernaast. Het bevat een van mijn favoriete mechanismen: worker placement. Door je robots te plaatsen gaat je onderzoek beginnen. Daarnaast ziet het er grafisch erg mooi uit.

Zit er iets voor jou tussen? Of doe je rustig aan tijdens de Covid-19 crisis? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 27-03-2020 12:54
Aantal keer bekeken: 549

Reacties

Door StanTem (361 reacties) op 27-03-2020 12:55
( PM )
Jep, Trekking the World en Lawyer Up heb ik gebacked
Door Imperial_asfalt (43 reacties) op 27-03-2020 16:44
( PM )
Trekking the World en Aquanauts: Discover the Deep spreken mij beide wel aan eigenlijk. Maar aankomende dinsdag wordt Frosthaven gelanceerd op Kickstarter en ik denk dat die genoeg geld gaat kosten, ik houdt mijn geld dus in de portemonnee deze week.
Door Streetnerd (45 reacties) op 03-04-2020 20:38
( PM )
Quote:
Jep, Trekking the World en Lawyer Up heb ik gebacked


hoeveel back je wel niet?