Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Zin in SPIEL Digital 2020: Ultrahete uitbreidingen

De golf aan nieuwe spellen die SPIEL met zich meebrengt, kan best overweldigend zijn. Dan is het fijn om je kunnen vastklampen aan uitbreidingen van spellen die je al kent en graag speelt! We zetten de heetste nieuwe expansions voor je op een rij.

7 Wonders Duel: Agora
Politiek gekonkel was het enige dat nog ontbrak aan de machtsspelletjes in 7 Wonders Duel, maar dat gemis is opgelost met de tweede uitbreiding Agora. Deze voegt onder meer een extra bord toe dat de senaat voorstelt. De absolute meerderheid halen daar is een nieuwe manier om meteen het spel te winnen, maar schuiven met senatoren kan ook op andere vlakken belangrijke voordelen opleveren. Zo kun je samenzweringen bekokstoven die het je tegenstander het leven zuur maken. Bij de baard van Zeus!De Kwakzalvers van Kakelenburg: De Alchemisten
We begonnen met kwakzalvers, toen kwamen met de eerste uitbreiding de heksen erbij en nu verzamelen zich ook alchemisten rondom de ketels in dit superpopulaire spel. De basis waarbij je blind allerlei ingrediënten uit een zak trekt en toevoegt aan je eigen brouwsel blijft natuurlijk, maar met De Alchemisten ga je ook pillen draaien voor de bewoners van Kakelenburg, die lijden aan hysterie en nachtmerries. Niet zo vreemd, met al die maffe tovertypes in hun dorpje!Photosynthesis: Under the Moonlight
Een van de mooiste spellen om op tafel te zien is Photosynthesis, een bikkelhard spel waarbij je jouw bomen zo hard mogelijk laat groeien in een bos, waar het erg krap is door alle flora van je tegenstanders. Met de eerste uitbreiding Under the Moonlight gaat de strijd om het licht ook ‘s nachts door. Naast de zon draait nu ook de maan om de bomen heen en werpt haar schijnsel op dieren die je kunnen helpen, bijvoorbeeld door zaden te verplaatsen of te planten. Zo is de circle of life helemaal compleet.Tiny Towns: Villagers
Prachtig hoor, kleine huisjes, taveernes en fabrieken bouwen, maar waar doe je het voor als er niemand in gaat wonen? Die kwestie is opgelost met de tweede uitbreiding voor Tiny Towns. Villagers bevat kaarten en meeples van allerlei dieren die je tiny town kunnen gaan bevolken. Met zo’n beest in je dorp heb je meer flexibiliteit bij het bouwen en dat is altijd welkom bij dit spel, waarbij elke vierkante centimeter belangrijk is in je planning. En ook niet onbelangrijk: ze voegen een leuke cuteness-factor toe.Tobago: Volcano
Het schatjagersspel Tobago is een van de leukere in zijn soort, maar het was jarenlang lastig te vinden omdat het niet meer gemaakt werd. Met de komst van de eerste uitbreiding gaat dat veranderen. Bij Tobago rijd je met een terreinwagen over een eiland, waar verschillende schatten verstopt liggen. Door kaarten te spelen, sluit je steeds meer mogelijke locaties uit tot er nog maar eentje overblijft. Volcano voegt daar – de naam zegt het al – een vulkaan aan toe, die de begaanbaarheid van het eiland verslechtert met lava, maar ook tactische nieuwigheden biedt.Nog vijf, maar dan kort:

Gugong: Panjun
Een doos vol modules voor het spel waarin je de bureaucratie naar je hand zet in het China tijdens de Ming-dynastie.
Sagrada: The Great Facades – Life
Ook deze uitbreiding bestaat uit allerlei modules, die in dit geval nieuwe opdrachten, hulpkaarten en speciale dobbelstenen beslaan.
Robinson Crusoe: Treasure Chest
In andere talen was hij al een tijdje verkrijgbaar, maar deze schatkist (een complete verzameling promo’s en andere goodies) is er nu ook in het Engels.
Aquatica: Cold Waters
Deze uitbreiding voor de verrassingshit van SPIEL vorig jaar voegt spullen voor een vijfde spelers toe en nieuwe locaties en zeewezens om mee te stoeien.
The Magnificent: SNØ
Dankzij deze uitbreiding heeft deze dice placement game over goochelaars nu een sneeuw-magiër die nieuwe wegen naar de winst mogelijk maakt.

Tekst: Klaas Kaptijn

Geplaatst door Grrrr op 24-10-2020 19:22
Aantal keer bekeken: 955

Reacties

Door Linnsane (223 reacties) op 25-10-2020 00:56
( PM )
Normaal heb ik het niet op uitbreidingen, maar voor kwakzalvers maak ik eennuitzondering. 😊
Door CandyShine (902 reacties) op 25-10-2020 07:59
( PM )
Quote:
Normaal heb ik het niet op uitbreidingen, maar voor kwakzalvers maak ik eennuitzondering. 😊


Ja echt he! Ik willem! Nu! Jammer genoeg moeten we wachten op de NL versie. Twee woorden, negen letters...
Door Buur (244 reacties) op 25-10-2020 13:59
( PM )
Haha een uitbreiding voor Photosynthese, dat had ik nooit verwacht. Ik heb dat spel, en ik speel het graag, maar het halen van punten werkt niet goed, vind ik. Je hoeft de punten aan het einde van het spel eigenlijk niet te tellen: degene die de meeste bomen heeft weten te rooien, wint het spel. Ondanks dat blijft het leuk om te spelen, al kan ik me voorstellen dat iemand er snel op zou kunnen zijn uitgekeken.
Ik ben benieuwd hoe de uitbreiding precies werkt. Ik ga 'm in de gaten houden!
Door Dutchyoda (148 reacties) op 25-10-2020 14:23
( PM )
De uitbreidingen voor Tiny Towns, Photosyntesis, Kwakzalvers en Robinson Crusoe staan allemaal op mij verlanglijstje.
Door Nin (276 reacties) op 26-10-2020 10:28
( PM )
De uitbreidingen van Photosynthesis, Tiny Towns en Kwakzalvers gaan op de verlanglijst.