Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Great Western Trail krijgt Epische Trilogie makeover

Verlang jij naar een meer eenvoudige tijd waar alleen je trouwe ros en je net zo betrouwbare revolver of bemanning telden? Dan heb ik goed nieuws, want de ontzettend populaire titel Great Western Trail krijgt namelijk een remake en zelfs een trilogie behandeling van uitgever PlanB Games. Ontzettend populair is niet overdreven want dit spel scoort een 11 op overall en een 9 op strategisch vlak op Board Game Geek.

Trilogie volledig op de schop door origineel ontwerper
Het origineel van 2016 zal een remake krijgen en daar zullen twee edities aan toegevoegd worden. De remake van het origineel is gepland voor een release in de zomer. Great Western Trail Argentina komt in de zomer van 2022 en Great Western Trail New Zealand komt in de zomer van 2023. De ontwerper van het origineel Alexander Pfister, is betrokken bij het gehele trilogie project en elk deel zal een eigen spin toevoegen, maar wel dicht bij het zo gewaardeerde origineel blijven. De nieuwe editie zal veel verrassingen bevatten voor fans van het eerste uur en ook de uitbreiding ´´Rails to the North´´ zal opnieuw uitgebracht worden.

Great Western Trail in een notendop
In Great Western Trail beheer je kuddes als 19e eeuwse cowboy in Amerika (en later dus Argentinië en Nieuw Zeeland). Je Drijft je kudde van Texas naar Kansas en verscheept ze met de trein om punten en geld te verdienen. Maar om een goede cowboy te zijn zul je ook aan je plan moeten werken hoe je dit zo efficiënt en veilig mogelijk doet. Huur goede mankracht in, bouw gebouwen die je helpen of verbeter de treinrails en trotseer de vele uitdagingen die komen kijken bij een dergelijke rondreis. Het spel wordt geprezen om de strategische vrijheden en keuzes die het geeft. Ook het deckbuilden en het gebruik van een rondel zorgt voor veel variatie, zodat geen spel hetzelfde is.

Te paard of zit je deze uit
Gezien de populariteit is er ongetwijfeld markt voor deze vernieuwing, maar zijn er drie delen noodzakelijk of kies je de regio die je het meeste aanspreekt? Elk deel beloofd nieuwe toevoegingen en variaties, maar wat die zijn zal nog moeten blijken.

Kan jij niet wachten om weer op het zadel te springen en de kudde te drijven? Deel je favoriete avontuur als cowboy in de comments!

Geplaatst door Fusirion op 20-02-2021 12:45
Aantal keer bekeken: 2400

Reacties

Door Flapperbol (609 reacties) op 20-02-2021 13:40
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Het origineel vond ik wel aardig, maar was niet interessant genoeg om vaak op tafel te komen. Splitsen in 3 versies lijkt mij dan ook volledig overbodig, maar ik snap dat mensen het wel tof vinden en het brengt vast meer geld in het laatje .

Wat mij wel dwars zit: "The Great Western Trail" is een route die in Amerika loopt, die ging niet langs Argentinië of Nieuw Zeeland.
Alsof Terraforming Mars een second edition uitbrengt die zich uitsluitend op aarde afspeelt.
Door Metroid_Dark_Sky (292 reacties) op 20-02-2021 14:00
( PM )
Ben fan van Isle of Skye en Oh Mijn goederen titels van Alexander Pfister die wij graag spelen.

Zit al een tijdje te kijken naar deze en ben benieuwd of deze nieuwe editie mooier is. Dan komt hij mogelijk op een verlanglijst te staan.
Door RemingtonInk (629 reacties) op 20-02-2021 14:07
( PM )
Wel jammer dat de second edition niet met de Rails to the North komt, en deze een aparte rerelease krijgt... voor mij is dat reden om deze helaas te skippen.
Door Buur (691 reacties) op 20-02-2021 15:57
( PM )
Quote:
[..]Splitsen in 3 versies lijkt mij dan ook volledig overbodig, [..]

He dat snap ik niet. Die 2nd edition is toch niet 1/3 van het origineel, maar gewoon een herziene uitgave? Die Argentina en New Zealand zijn toch gewoon uitbreidingen op deze remake? Of begrijp ik dat verkeerd?
Door JapieKrekel (16 reacties) op 20-02-2021 15:58
( PM )
Ik snap de hype van GWT ook niet echt. We hebben het slechts 1x gespeeld, maar waren allebei niet enthousiast. Moeilijk om nog eens op tafel te krijgen.
Door Flapperbol (609 reacties) op 20-02-2021 17:44
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Quote:
[..]


He dat snap ik niet. Die 2nd edition is toch niet 1/3 van het origineel, maar gewoon een herziene uitgave? Die Argentina en New Zealand zijn toch gewoon uitbreidingen op deze remake? Of begrijp ik dat verkeerd?

Het zijn gewoon volledige versies, een beetje te vergelijken met Railroads Ink.: elke versie is een full game, met een paar aanpassingen in de regels.
Maar dan een stukje duurder dan Railroad Ink
Door Baxter (51 reacties) op 20-02-2021 19:19
( PM )
Eén van mijn favoriete spellen. Vraag mij wel af wat een tweede editie kan brengen waardoor ik die nodig zou hebben. Misschien als deel 2 en 3 een toevoeging zijn dat de 2e editie van het origineel de moeite waard is om de collectie compleet te hebben. Eén big box heeft dan toch mijn voorkeur (zeker als iets als Rails to the North niet bij de tweede editie zit).
Door Videostar (360 reacties) op 21-02-2021 12:49
( PM )
GWT is een van mijn favoriete spellen en ik begrijp niet zo goed waarom het originele artwork van Andreas Resch plaats moet maken voor een vernieuwde versie. Behalve die doos dan ja

Ik ben voorlopig blij met m’n eerste editie, inclusief Rails to the North en sinds kort ook nog eens 3rd party metal coins (Braziliaanse import!). Ik zie wel uit naar beide varianten en wie weet zwicht ik ooit nog om de trilogie compleet te hebben. Dat zien we dan wel weer.
Door Soulflame (78 reacties) op 22-02-2021 16:41
( PM )
Ik vermoed dat (omdat Plan B games het published), ze hetzelfde proberen als met de Century trilogie.
Allemaal aparte delen, maar wel te combineren.

En tsja, dat er vervolgen/spinoffs zijn is niet verwonderlijk, Azul en Sagrada doen dit ook. Voor fans van het thema lijkt me dat best prima (ikzelf heb alledrie de Century games en hoewel nummer 1 nog steeds het best is, vind ik de anderen ook leuk).

GWT was wel een redelijk lange/semi-zware euro. Niet echt mijn Misschien dat deel 2 iets lichter/korter is, dan overweeg ik het wel (maar als ze juist de fans met deel 2&3 proberen aan te spreken, vermoed ik dat hij in complexiteit gelijk blijft of misschien een tandje bijzet).
Door Videostar (360 reacties) op 22-02-2021 16:49
( PM )
Als GWT 1/2/3 de Century behandeling zou krijgen was daar zeker al iets over gezegd. Ga daar dus maar niet van uit.
Dezelfde uitgever heeft trouwens ook Azul in drie varianten gemaakt, zoals je zelf al opmerkte. Hetzelfde mechanisme maar dan telkens net een beetje anders, en niet met elkaar te combineren.

We gaan het zien.