Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

De Zoektocht naar El Dorado krijgt derde uitbreiding

Er komt een nieuwe uitbreiding voor De Zoektocht naar El Dorado. 999 Games heeft bekend gemaakt dat de derde uitbreiding De Zoektocht naar El Dorado: Draken, schatten en Mysteries gaat heten en in september zal gaan verschijnen. De uitbreiding bevat uit drie modules:

De module “Draken” brengt draken naar El Dorado. Aan het begin van het spel slapen die, maar als een speler naar een veld met de draak of ernaast beweegt, moet deze stoppen.

Vanaf dat moment kunnen de spelers in plaats van hun eigen speelstuk de draak verplaatsen. Dat is belangrijk, want een speelstuk dat zich in de directe omgeving van een draak bevindt, mag je niet verplaatsen.

De module “Schatten” introduceert schatfiches. Als je een metaaldetector speelt en je staat er naast, dan kan je deze oppakken. Heb je 4 schatfiches verzameld, dan geldt dat als het bereiken van El Dorado. Het klinkt een beetje als de 5 Exodia kaarten bij Yu-Gi-Oh die ook zorgden dat je direct wint. Je kunt een schatfiche ook inzetten om tweemaal na elkaar naar een aangrenzend veld te bewegen zonder aan de voorwaarden op die velden te hoeven voldoen.

En dan zijn er de Mysteries Die liggen aan het begin van het spel gedekt op het speelveld, maar worden omgedraaid zodra een speler ernaast eindigt. De valleitegels kunnen ook als gewone terreintegels worden gebruikt, maar dan is het verrassingseffect verdwenen. Het lijkt er hier mee op dat deze uitbreiding wel nieuwe terreintegels gaat krijgen. Wat één van de kritiekpuntjes was bij Gevaren & Muisca dat die daar ontbraken.

Alle drie modulen kunnen afzonderlijk of met andere uitbreidingen worden gespeeld. Zo kun je een flink wat variatie door de potjes heen gooien. Voor de El Dorado fans in ieder geval weer een uitbreiding om naar uit te kijken en het einde is nog niet in zicht. We hebben in de wandelgangen al vernomen dat er ergens ‘down the road’ nog een vierde uitbreiding zal gaan verschijnen.

Geplaatst door Yorn op 04-08-2023 09:32
Aantal keer bekeken: 1325

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (473 reacties) op 04-08-2023 10:15
( PM )
Het klinkt interessant, hoop dat er nu wel weer voorbeelden van maptegels bij staan zoals bij de basis en 1e uitbr.
De tweede miste ik die wel.
Door Skolb (26 reacties) op 04-08-2023 10:29
( PM )
Ik had er inderdaad al het een en ander over gelezen. Ik sla deze over, heb 1 review gelezen die redelijk aansluit bij mijn mening over dit spel: http://boardgamegeek.com/thread/3085686/quick-module-rating-after-initial-plays

Wel leuk te lezen dat er mogelijk nog een vierde uitbreiding komt. Mijn wensen daarvoor:
- 5-6/8 speler uitbreiding (mogelijk met alternatieve beurt-regels om downtime te verminderen)
- Boekje met meer voorbeeld lay-outs voor de verschillende uitbreidingen
- Meer tegels voor nieuwe variatie

Niet meer andere complexiteit of modules die verder weg van de core gaan.
Door Zwaan (57 reacties) op 04-08-2023 10:42
( PM )
Die review van boardgamegeek heb ik ook gelezen. Kan het me voorstellen, maar mij lijkt het alsnog leuk.

Voor een 4e uitbreiding zou ik ook graag meer layouts en nieuwe tegels willen.
Door Videostar (458 reacties) op 04-08-2023 14:31
( PM )
Heb ‘m blind voorbesteld. Topspel en de uitbreidingen bevallen tot nu toe goed.
Door Swizard (338 reacties) op 07-08-2023 18:31
( PM )
Moet zeggen, alleen de mist ziet er leuk uit. De expansions voegen meer missers dan toppers toe tot nu toe. Je kan toch beter een ander spel in dit genre kopen dan nog een expansion (lees: Clank!)