Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Ticket to Ride Legacy: Een kijkje in de doos

In november is het dan eindelijk zo ver en verschijnt Ticket to Ride: Legendes uit het Westen. Ook wel in de volksmond bekend als Ticket to Ride Legacy. Een verhalende versie van Ticket to Ride waarbij het bord met elk potje steeds verder wordt uitgebreid. Wij hebben een vroeg exemplaar mogen ontvangen en gaan voor je uit de doeken doen wat er allemaal bij zit… voor zover we al mogen! Verwacht rond de release een uitgebreide recensie waarin we nog veel meer aan je zullen vertellen.

Ticket to Ride met een verhaal
Ticket to Ride: Legendes uit het Westen bevat een verhaal dat zich ontvouwd over 12 verschillende speelsessies. Daarna kan je het speelbord blijven gebruiken, maar komt er niets nieuws meer bij. Het avontuur begint in het oosten van de Verenigde Staten uit de 19de eeuw. In deze periode is de spoorwegindustrie zich flink aan het ontwikkelen. Thaddeus Reeves had een droom om het hele land met elkaar te verbinden en dat is gelukt met een aardig netwerk aan spoorwegverbindingen wat hij heeft gebouwd. Reeves doet het goed, als spelers krijg je nu ook de kans een rol te spelen in deze belangrijke industrie.


Met 2 tot 5 spelers zul je aan de slag kunnen waarbij elke speler een eigen treincorporatie voor zijn rekening zal nemen. Ieder ontvangt een doosje waarin je jouw spullen gedurende alle sessies kan bewaren en een set treintjes, Hierbij is het leuk om te zien elke kleur er net iets anders uitziet. Het doel is ieder geval om zoveel mogelijk geld te verdienen, hoe je dat precies kunt doen lees je in de recensie later dit jaar.

Puzzel en spel in één
Het bijzondere aan deze editie is het speelbord. Deze bestaat uit een enorm aantal aan puzzelstukken. Hierdoor kan je modulair het bord uitbreiden aan de hand van wat er in het verhaal gebeurt. Je zou zelfs bestaande stukken kunnen vervangen met een andere als er iets gebeurt, al is dit pure speculatie vanuit ons. Dat zou heel gaaf zijn.  

Als we goed kijken zien we verder een zwarte envelop, waar we nog geen idee van hebben wat hierin zit. We weten natuurlijk dat we de Verenigde Staten door gaan reizen, dus grote kans dat hiermee de kaart steeds een stukje completer zal worden gemaakt. De handleiding bevat verder diverse plekken om stickers te plakken, dus de kans is groot dat deze bordstukken verborgen worden gehouden omdat hier mogelijk nieuwe regels aan vast zitten.Het legacy gevoel wordt verder vergroot door een grote dichte doos, waarin onder andere de verhaal- en treinkaarten inzitten. Het doosjes is in het begin nog wat leeg, maar grote kans dat die door het verhaal heen verder gevuld gaat worden.

En dan hebben we nog de regioboxen die je mag openen wanneer het verhaal hier opdracht toe geeft. De doosjes voelen zwaar aan en er lijken verschillende dingen in te zitten als we ze een beetje schudden.

Wordt vervolgd
Kortom, er zit heel wat bij deze editie. Maar hoe is het verhaal? En zit het goed in elkaar? Dat moet ik je allemaal nog even tegoed houden. Wat ik wel kan verklappen is dat het meteen met een kleine klapper begint. Heel anders dan je gewend bent van Ticket to Ride. Wat dat aangaat lijkt de samenwerking tussen Alan R. Moon (Ticket to Ride serie), Rob Daviau (Betrayal, Risk, Machi Koro Legacy) en Matt Leacock (Pandemic Legacy) zijn vruchten af te gaan werpen. Daarnaast heeft Ticket to Ride veel ervaring opgedaan met kleine speelborden (TTR Amsterdam, London etc.) tot Ticket to Ride: Rails & Sails, waardoor dit een geniale vervolgstap lijkt.

Verwacht van ons begin november een uitgebreide recensie waarin we veel meer informatie aan je gaan verschaffen!

Voor nu kan je hier de prijzen voor de Nederlandse versie Ticket to Ride: Legendes uit het Westen en de engelse uitvoering Ticket to Ride: Legends of the West vinden. Ga jij mee op reis straks?

Geplaatst door Yorn op 04-08-2023 16:00
Aantal keer bekeken: 1479

Reacties

Door AnpuAnubis (90 reacties) op 04-08-2023 23:35
( PM )
Het jeukt nu al!
Door Videostar (498 reacties) op 05-08-2023 09:38
( PM )
Lijkt me leuk maar ik kijk de trein even uit de boom.
Door Skull_kid (2511 reacties) op 05-08-2023 09:47
Rol: Forum Moderator
( PM )
Was ook wel nodig om TTR even echt te verversen, want elke nieuwe versie was stiekem natuurlijk gewoon meer van hetzelfde.

Ik ben benieuwd!
Door Metroid_Dark_Sky (578 reacties) op 05-08-2023 12:17
( PM )
Persoonlijk vind ik ticket to ride leuk, maar niet te vaak.
Maar legacy spellen hebben mij tot nu toe wel altijd vermaakt.

Dus... Deze komt sowieso in huis :-)
(Plus een vriend van ons is Treinen fanaat en ook van Ticket to Ride)
Door San Kroepoek (477 reacties) op 08-08-2023 14:45
( PM )
hmmmm... ik vind eigenlijk vooral de kortere versies van TTR leuk.

maar deze trekt mij op zich wel, My city vond ik ook echt een topper en pandemic ook. misschien dan toch maar een gokje wagen met TTRL