Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 9 mei 2019


Hoi allemaal,

Degenen die regelmatig op Kickstarter komen hebben het waarschijnlijk al gezien: Kickstarter bestaat tien jaar. Daarom is er nu een pagina die laat zien wat er allemaal bereikt is in die afgelopen tien jaar. Zelf draai ik nu iets meer dan twee jaar mee op Kickstarter. In die tijd heb ik al tientallen projecten gebacked en mogen ontvangen. Ook deze week heb ik weer een aantal interessante projecten gevonden.

Clinic Deluxe Edition (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $59,- (ca. €53,-)
Verzendkosten: vanaf $10 (ca. €9,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 31 mei 2019
Verwachte levering: december 2019Omschrijving: Clinic Deluxe een een verbeterde uitgave van Clinic uit 2014. In dit spel probeer je de beste kliniek in de stad te bouwen. Aan het begin van de ronde kiezen alle spelers tegelijk hun actie. Deze worden dan wel in beurten afgewerkt. Eerst wordt er gebouwd. Dit zijn de verschillende kamers, tuinen en/of parkeerplaatsen. Daarna wordt het personeel ingehuurd. Denk hierbij aan doktoren, verplegers, etc. Tenslotte kunnen patiënten toegelaten worden.
Elke patiënt die niet genezen wordt in de ronde, wordt zieker. Maar die levert de volgende ronde wel meer punten op bij genezing. Je doktoren worden door stress vermoeid en zullen elke ronde slechter presteren. Zorg voor nieuwe doktoren of verplegers om dit te beperken.
Wie na zes rondes de meeste punten heeft verdiend, is de winnaar.

Mijn mening: Het thema trok mij meteen aan. De isometrische stijl ziet er strak uit, wat het alleen maar beter maakte voor mij. Doordat je tegelijk je actie kiest, kan je niet direct op die van je medespelers reageren en zo blijf je gefocust op je eigen plan. Zeker een spel dat ik in de gaten blijf houden.

Cleopatra and the Society of Architects (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $69,- (ca. €62,-)
Verzendkosten: vanaf $12 (ca. €10,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 27 mei 2019
Verwachte levering: maart 2020Omschrijving: Net als Clinic is dit een heruitgave. In dit spel bouw je een nieuwe tempel voor Cleopatra. Je verzamelt grondstoffen. Je bouwt aan de tempel. Je kan kan hulp vragen van een sekte, maar pas op dat je dit niet te vaak doet. Zij hebben ook een negatieve invloed op je score.
Wie aan het eind van het spel de meeste punten heeft gescoord, is de favoriete architect van Cleopatra.

Mijn mening: Wow, wat zien die 3D onderdelen van de tempel er mooi uit. Als je die tempel uiteindelijk gebouwd hebt, dan staat er ook echt wat. Zoals als bij veel spellen van Bruno Cathala zijn de regels niet moeilijk, wat er voor zorgt dat het spel zeer toegankelijk is. Deze klassieker heeft een heel mooi nieuw jasje gekregen.

Hostage Negotiator: Career (link)


Aantal spelers: 1
Basis pledge level: $40,- (ca. €36,-)
Verzendkosten: vanaf $15 (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 18 mei 2019
Verwachte levering: maart 2020Omschrijving: In Hostage Negotiator probeer je te onderhandelen met een gijzelnemer. Je wint het spel als je meer dan de helft van de gijzelaars redt. Via het gebruik van de juiste kaarten, probeer je de gijzelnemer kalm te houden, want hoe minder geduld deze krijgt, hoe lastiger het wordt om gijzelaars vrij te krijgen.
Career is de ‘laatste’ uitbreiding. Deze geeft een extra laag op het bestaande spel. Tussen de gijzelingen door, werk je aan je carrière. Je probeert een balans te maken tussen werk en familie. Elke keer moet je een keuze maken. Dit heeft ook weer invloed op de prestaties tijdens de gijzeling.

Mijn mening: Ik speel Hostage Negotiator regelmatig op mijn telefoon. Ik vind het een prachtspel. Deze uitbreiding geeft alleen maar meer diepgang. Misschien wordt het dan toch tijd om analoog te gaan.

Space Race (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: €40,-
Verzendkosten: €15,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 24 mei 2019
Verwachte levering: juni 2020Omschrijving: In Space Race strijd je als een ruimte-agentschap om de eerste in de ruimte te zijn. Tegelijk met de andere spelers speel je een kaart die je agentschap uitbreidt en kan je via combinaties overheidscontracten binnenhalen of technische doorbraken behalen. Hoe beter je doorbraak of contract, hoe meer progressie je maakt. Wie na zeven rondes de meeste progressie heeft gemaakt, is de winnaar.

Mijn mening: Ik ben dol op enige builders. De combinaties die je af kan laten gaan, zorgen dat de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Het thema vind ik ook verfrissend. Wederom een titel die ik in de gaten blijf houden.

Runika and the Six-sides Spellbooks (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: AU$69,- (ca. €43,-)
Verzendkosten: vanaf AU$15 (ca. €10,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 24 mei 2019
Verwachte levering: maart 2020Omschrijving: In Runika probeer je toverspreuken te voltooien. Dit doe je door dobbelstenen uit te zoeken. Zodra je deze dobbelt, bepaalt hun waarde wat je er mee kan doen. Je kan ze op je bord plaatsen. De kleur van de dobbelsteen en je schijf bepaalt vanaf welke kant deze op je bord komt. Je kan de schijf draaien, zodat je je dobbelstenen van een andere kant kan laten komen. Telkens als je op deze manier een patroon afgerond hebt, scoor je punten. Degene met de meeste punten aan het eind, wint.

Mijn mening: Ik ben dol op puzzelen en patronen maken. De keuzes tussen het draaien van de schijf en het plaatsen van de dobbelsteen zorgt dat je ruimtelijk inzicht nodig hebt. Wat mij betreft is dit daarom een prima puzzelspel.

Snelvuur:


De Kickstarter-machine draait op volle toeren en is haast niet bij te houden. Daarom heb ik hier nog een aantal titels die mij leuk lijken, maar ik geen tijd voor heb om helemaal uit te werken:
Trick Shot: IJshockey met miniaturen. (link)
The Manhattan Project: Energy Empire - Cold War expansion: Uitbreiding op het goed ontvangen Energy Empire. (link)
Dino Dig: Risky Sites: Graaf dinosaurusbotten op. (link)
Long Boat: Bouw een boot vol vikingen, goud en… schapen? (link)
Rollecate: Leg een spoorlijn in dit puzzelspel. (link)
The Lost Journal of Flintrock Flynn: Een mysterie dat per post verstuurd wordt. (link)
Ashes to Ashes: Vecht in een klein dorp de strijd tussen mens en vampier. (link)
Crystallo: Een puzzelspel voor één speler. (link)
Psi Wars: Gebruik psychische krachten in dit kaartspel voor twee spelers. (link)
Era of Tribes: Asymmetrisch spel over stammen in het oude Europa. (link)
Raid Boss: Vecht tegen monsters in de wereld van Incarnate. (link)

Dat was weer een hele lijst. Zat er iets leuks voor jullie tussen? Hoe lang draaien jullie al mee op Kickstarter? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 09-05-2019 22:32
Aantal keer bekeken: 1028

Reacties

Door StanTem (364 reacties) op 10-05-2019 13:26
( PM )
Space Race, Clinic en Runika staan met héél mooie kortingen op crowdfinder.be.
Ik ben de organisator van Space Race en Runika. Clinic zit ondertussen vol. Runika zijn de laatste plekken.
Door Carrot87 (112 reacties) op 10-05-2019 14:01
( PM )
Quote:
Space Race, Clinic en Runika staan met héél mooie kortingen op crowdfinder.be.
Ik ben de organisator van Space Race en Runika. Clinic zit ondertussen vol. Runika zijn de laatste plekken.


Dat crowdfinder.be is ideaal, kwam erop via Bjorn Bal en ben er erg blij mee. Ik kijk voortaan altijd eerst daar voordat ik een pledge doe.
Door PepperPoker (51 reacties) op 11-05-2019 08:30
( PM )
Kleine aanvulling: de deluxe variant van space race is 5p!
Door Skull_kid (1697 reacties) op 14-05-2019 13:24
Rol: Forum Moderator
( PM )
Voor mij is er nu echt zo'n tijd aangebroken waar opeens 3 spellen tegelijk gaan komen (met een paar dagen ertussen). Dat is altijd een teken dat ik moet stoppen met KS

Alhoewel ik Space Race graag wil steunen, gezien ik de makers zo tof vind, laat ik 'm toch aan me voorbijgaan. Ik slinger "Space Race: The Card Game" nog wel een keer op tafel