Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 7 juni 2019


Hoi allemaal,

Vanaf nu verschijnt mijn Kickstarter update op de vrijdag. De meeste campagnes starten op de dinsdag en nu kan ik met iets meer rust deze bekijken. En dat had ik zeker nodig. Een stormvloed aan goede campagnes kwam weer online. En dat terwijl vorige week juist redelijk rustig was. Ik heb ze bekeken en weer een selectie kunnen maken.

Shaolia: Warring States (link)


Aantal spelers: 2 of 4
Basis pledge level: $39,- (ca. €35,-)
Verzendkosten: vanaf $11,- (ca. €9,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 5 juli 2019
Verwachte levering: februari 2020Omschrijving: In Shaolia vecht je om de nieuwe keizer van het land te worden. Dit kan je doen door het paleis van je tegenstander te vernietigen of als eerste 18 cultuurpunten te verzamelen.
Elke ronde bestaat uit drie fases. In de eerste kan je nieuwe gebouwen kopen. Vervolgens kan je gebouwen bouwen door de juiste grondstoffen uit te geven. Tenslotte kan je met je gegooide dobbelstenen de acties van je gebouwen gebruiken. De regels zijn simpel, maar de tactische mogelijkheden zijn ruim.

Mijn mening: Shaolia ziet er schitterend uit. De artwork doet me een beetje denken aan dat van Imperial Settlers en dat is in mijn ogen een pluspunt. De regels zijn simpel: koop, bouw en gebruik. Maar toch zijn er verschillende opties mogelijk. Ga je voor goud en koop je alle goede gebouwen weg? Ga je juist voor cultuur en bouw je daarnaast alleen een verdediging op? Of ga je barakken bouwen en kies je vol voor de aanval? Het lijkt er op dat er genoeg variatie en keuzemogelijkheden in Shaolia zitten.

Company of Heroes (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $99,- (ca. €88,-)
Verzendkosten: vanaf $27,- (ca. €24,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 26 juni 2019
Verwachte levering: mei 2020Omschrijving: Company of Heroes is gebaseerd op het gelijknamige PC-spel. Gedurende het spel verover en verdedig je punten op het bord. Deze punten geven je ook munitie, brandstof of mankrachten. Dit kan je weer gebruiken in het verbeteren van je troepen. Het vechten gaat bijna geheel zonder dobbelstenen. Wie de meeste punten verzamelt is de winnaar, maar je kan er ook voor kiezen om door te vechten tot de basis van de ander vernietigd is.

Mijn mening: Dit spel lijkt heel veel eigenschappen van zijn PC-broer over te nemen. De voertuigen en manschappen zien er goed uit. Dit lijkt me een ideaal spel voor als je net iets meer complexiteit wilt dan Memoir ‘44 of Axis & Allies.

Dungeon Drop (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $16,- (ca. €14,-)
Verzendkosten: vanaf $7,- (ca. €6,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 4 juli 2019
Verwachte levering: februari 2020Omschrijving: In Dungeon Drop laat je blokjes vallen om je kerker op te bouwen. Tijdens je beurt pak je een aantal blokken en deze laat je in de kerker vallen. Vervolgens maak je een denkbeeldige driehoek van drie grijze blokken en pak je alle andere blokken die er in zitten. De overige blokken zijn schatten of vijanden. Schatten geven je punten en vijanden brengen je schade toe. Degene die de meeste punten bij elkaar sprokkelt, wint het spel.

Mijn mening: Dit spel lijkt me een ideaal spel voor tussendoor. De prijs is er ook naar. Het laten vallen van de blokjes is een unieke manier om snel een kerker te plaatsen of te vullen. Let wel dat je niet van een te grote hoogte alles naar beneden laat komen, anders kan je de rest van de avond gaan zoeken.

The Refuge: Terror from the Deep(link)


Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: $49,- (ca. €44,-)
Verzendkosten: vanaf $20,- (ca. €17,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 28 juni
Verwachte levering: juni 2020Omschrijving: In The Refuge probeer je te ontsnappen aan de Kraken. Je baant een weg door alle tentakels en probeert ondertussen ook wat doelen te halen. Word je gepakt door een tentakel, dan begin je weer van vooraf aan, maar worden je gebruikte eigenschappen weer beschikbaar. Pakt de Kraken je, dan begin je vanuit een andere ruimte. Degene die als eerste succesvol ontsnapt is de winnaar.

Mijn mening: Wat mij hier aanspreekt is het doolhof van tentakels dat ontstaat tijdens het spel. Daarmee verhoogt de moeilijkheidsgraad en vergeet vooral niet de Kraken aan het eind! Net als je er bijna bent, loop je het risico om verslonden te worden. Een prima spel voor als je niet zo veel tijd hebt.

Shiver Me Timbers (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: €65,-
Verzendkosten: vanaf €14,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 27 juni 2019
Verwachte levering: augustus 2020Omschrijving: Shiver Me Timbers is een piratenspel. Het doel in het spel is om punten te verdienen door levensdoelen te halen. Tijdens het spel vaar je over de zee. Je breidt je schip uit met meer ruim, zeilen en kanonnen. Je verhandelt goederen en schatten en neemt mensen aan. Je kan op zoek gaan naar schatten en vechten met andere spelers of zelfs met legendarische zeemonsters. Het is aan jou om te bepalen waarom je het ruime sop kiest.


Mijn mening: Ik ben dol op sandbox spellen (spellen waarin je veel ruimte hebt om te bepalen wat je doet). Western Legends van vorig jaar vind ik ook geweldig en ik denk dat ik het piraten thema misschien zelfs leuker vindt. De manier waarop je letterlijk je schepen uitbreidt (je maakt je schip echt groter en plaatst extra zeilen en kanonnen) ziet er zo gaaf uit. Het is misschien een gimmick, maar wel een die wat toevoegt.

Snelvuur:


Batman: Gotham City Chronicles Season 2 (link)
Het vervolg van de succesvolle campagne van vorig jaar, met nog meer helden en slechteriken uit het Batman Universum.
Papillon (link)
Een opnieuw gestarte campagne van Kolossal Games over vlinders.
Altar Quest (link)
Een dungeon crawl met de looks van het oude Hero Quest.
The Few and Cursed (link)
Verdedig een dorp van monsters in de tijd van het Wilde Westen.
Albedo: Yggdrasil (link)
Een uitbreiding op een unieke deckbuilder gesitueerd in de ruimte.
Too Many Bones: Spice and Slice (link)
Een nieuwe uitbreiding op het populaire Too Many Bones.
For What Remains (link)
Probeer te overleven in een post-apocalyptische tijd.
AfterNova (link)
Een compact onderhandelingsspel.
Holmes Horror Hotel (link)
Vind de moordenaar voordat jij gevonden wordt.

Zit er iets voor jullie tussen? Of heb je nog iets gemist? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 07-06-2019 16:56
Aantal keer bekeken: 949

Reacties

Door StanTem (364 reacties) op 09-06-2019 15:20
( PM )
Heb me deze maand ook weer laten gaan. Gelukkig allemaal in group pledges, want zou anders te duur uitkomen.
Papillon, The Few and Cursed, Shaolia, Holmes' Horror Hotel en Dungeon Drop gebackt.
The Refugee wou ik ook, maar is te duur en er is geen group pledge van.
Door Egg citizen (725 reacties) op 10-06-2019 03:42
( PM )
Ik heb Holmes' Horror Hotel toevallig een paar maanden geleden al eens gespeeld/getest met de maker van het spel. (Tom)
Inderdaad een erg snel deductie spelletje... vooral als ik meedoe blijkbaar, gezien ik alle 3 de potjes degene was die het spel ten einde bracht (2 keer tot een goed einde, 1 keer won de slechterik... nee, geen van de keren was ik de slechterik)
Overigens beheerd Tom ook een site om in de gaten te houden als je iets goedkoper aan je Kickstarters wilt komen (vanwege grouppledges)
Door StanTem (364 reacties) op 10-06-2019 11:38
( PM )
Quote:
Ik heb Holmes' Horror Hotel toevallig een paar maanden geleden al eens gespeeld/getest met de maker van het spel. (Tom)
Inderdaad een erg snel deductie spelletje... vooral als ik meedoe blijkbaar, gezien ik alle 3 de potjes degene was die het spel ten einde bracht (2 keer tot een goed einde, 1 keer won de slechterik... nee, geen van de keren was ik de slechterik)
Overigens beheerd Tom ook een site om in de gaten te houden als je iets goedkoper aan je Kickstarters wilt komen (vanwege grouppledges)

Klopt. Bestel er mijn Army Painter verf ook (boardgamebusters.be)
Door Skull_kid (1694 reacties) op 10-06-2019 12:16
Rol: Forum Moderator
( PM )
Batman heeft net een review gekregen van SU&SD en de korte versie is: koop Conan. Wat een bedrag ook man
Door Bleh (158 reacties) op 11-06-2019 19:18
( PM )
Too many bones voor mij deze keer, geweldig spel.
Door Carientje (586 reacties) op 16-06-2019 19:54
( PM )
Afgelopen maanden was het voor mij wat rustiger op kickstarter gelukkig, maar nu hebben we dungeon drop en monstrocity gebacked. The few and cursed in een groupspledge meegedaan.
Door Videostar (84 reacties) op 16-06-2019 19:58
( PM )
Ik ben van bank veranderd en heb nu even geen CC meer.
Nadeel: ik kan niks Kickstarten dus moet het met de spellen doen die ik al heb.
Voordeel: ik kan niks Kickstarten dus moet het met de spellen doen die ik al heb, én ik hou geld over.
Hmmm...
Door Streetnerd (46 reacties) op 19-06-2019 20:01
( PM )
holmes horror is veels te duur voor een KS
Door Skull_kid (1694 reacties) op 20-06-2019 11:14
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quote:
holmes horror is veels te duur voor een KS


€18 voor 70 kaarten? En niet zomaar kaarten, maar kaarten waar tijd in gestopt is om te designen en een spel mee gemaakt is? Nee, dat vind ik nou niet echt duur.
Door Streetnerd (46 reacties) op 20-06-2019 23:28
( PM )
Quote:
[..]
€18 voor 70 kaarten? En niet zomaar kaarten, maar kaarten waar tijd in gestopt is om te designen en een spel mee gemaakt is? Nee, dat vind ik nou niet echt duur.


beetje kortzichtig maar het gaat gewoon om kostprijs. ze pakken heel veel marge met 18 euro. KS prijs kan makkelijk 12 euro zijn (caps MAKKELIJK) cards games kosten gemiddeld 14 dollar op KS en dan krijg je vaak betere design en meer componenten. en tijd dat ze erin stoppen is gewoon fun hebben,
Door Egg citizen (725 reacties) op 21-06-2019 11:35
( PM )
Quote:
[..]


beetje kortzichtig maar het gaat gewoon om kostprijs. ze pakken heel veel marge met 18 euro. KS prijs kan makkelijk 12 euro zijn (caps MAKKELIJK) cards games kosten gemiddeld 14 dollar op KS en dan krijg je vaak betere design en meer componenten. en tijd dat ze erin stoppen is gewoon fun hebben,


Exploding kitten: 56 kaarten, 20 dollar
Hero realms: 144 kaarten, 20 dollar
Quests of valeria: 102 kaarten, 17 dollar
Poison bottles: 72 kaarten, 15 dollar
Mathtornado: 50 kaarten, 9 euro
Dungeon brawler: 198 kaarten, 20 dollar
Untamed - feral factions: 146 kaarten, 15 dollar
Gangup: 100 kaarten, 20 dollar

Let wel, bij een aantal heb ik de stretchgoals erbij geteld (omdat ik fouten kan maken). Ziet er in vergelijking met andere projecten inderdaad wat aan de duurdere kant uit. Alleen exploding kittens was echt duurder, als het enige waarnaar gekeken wordt, het aantal kaarten is i.t.t. de prijs.

Maar 12 euro makkelijk noemen vind ik overdreven (Ook in vergelijking met deze andere projecten)
Door Sunnyfield (138 reacties) op 21-06-2019 12:34
( PM )
Als materiaalkosten het enige criterium is, dan zou een film op DVD maar €1 mogen kosten en zou Netflix per definitie gratis moeten zijn.

Ik betaal graag €75 voor een Splotter spel (bijv. The Great Zimbabwe), maar zou dat nooit over hebben voor een Wingspan, terwijl materiaalkosten toch echt hoger liggen bij laatstgenoemde.

Ik begrijp ook heel goed dat velen die mening niet delen. Dat maakt mijn mening en die van Skull_kid m.i. niet kortzichtig. Ik voel me dus nogal aangesproken!

Ironisch genoeg is een beschuldiging van kortzichtigheid vaak paradoxaal!
Door Streetnerd (46 reacties) op 21-06-2019 19:21
( PM )
Quote:
Als materiaalkosten het enige criterium is, dan zou een film op DVD maar €1 mogen kosten en zou Netflix per definitie gratis moeten zijn.

Ik betaal graag €75 voor een Splotter spel (bijv. The Great Zimbabwe), maar zou dat nooit over hebben voor een Wingspan, terwijl materiaalkosten toch echt hoger liggen bij laatstgenoemde.

Ik begrijp ook heel goed dat velen die mening niet delen. Dat maakt mijn mening en die van Skull_kid m.i. niet kortzichtig. Ik voel me dus nogal aangesproken!

Ironisch genoeg is een beschuldiging van kortzichtigheid vaak paradoxaal!appels met peren vergelijken (maken van een film is blijkbaar gratis ofzo?)

dat jij geld voor wilt uitgeven staat los van het feit dat de verkoper 'x' marge pakt. Materiaalkosten hoger bij wingspan is dus minder marge voor ze. met 12 euro was ik nog mild, Creators van Holmes pakken duidelijk veel marge met hun KS. simpele components (tukdoosje en een deck kaarten, art kan zelf in house gedaan zijn) kostprijs per stuk is ongeveer 5-6 euro. Als andere indie developers het voor near costprice op KS aanbieden dan kunnen zij dat ook. Zijn jullie backers van Holmes Horror ofzo
Door Sunnyfield (138 reacties) op 22-06-2019 01:45
( PM )
I rest my case!
Door Egg citizen (725 reacties) op 22-06-2019 11:58
( PM )
Quote:
[..]appels met peren vergelijken (maken van een film is blijkbaar gratis ofzo?)

dat jij geld voor wilt uitgeven staat los van het feit dat de verkoper 'x' marge pakt. Materiaalkosten hoger bij wingspan is dus minder marge voor ze. met 12 euro was ik nog mild, Creators van Holmes pakken duidelijk veel marge met hun KS. simpele components (tukdoosje en een deck kaarten, art kan zelf in house gedaan zijn) kostprijs per stuk is ongeveer 5-6 euro. Als andere indie developers het voor near costprice op KS aanbieden dan kunnen zij dat ook. Zijn jullie backers van Holmes Horror ofzo


En de meeste ontwikkelaars zijn dom als ze iets verkopen aan kostprijs, want er hoeft maar iets fout te gaan of ze maken er verlies op. Sorry, maar hier ga je toch echt mee de fout in, ook als ik het vergelijk met soortgelijke producten, dan zie je dat de prijs beter zou zijn geweest rond de 15 euro. 12 euro is te weinig, omdat dan de kans op verlies te groot wordt.
Jij vind het de prijs niet waard? Prima, zelf ben ik ook geen backer. Maar het near costprice verhaal van je is redelijk absurd. (Vooral verwijzend naar de 5 / 6 euro)
Eerder heb ik al voorbeelden gegeven van soortgelijke producten, waarvan geen enkele rond de 5 / 6 euro. Kom jij dan maar met geslaagde projecten waar soortgelijke producten voor 5 / 6 euro worden aangeboden.
Door Streetnerd (46 reacties) op 22-06-2019 13:15
( PM )
Ik heb nooit gezegd dat ze tegen costprice (en ja Holmes kost maar 5 euro om te produceren, mss zelfs 4eur) moeten verkopen 12 eur is nog voldoende marge zonder enige kans op verlies. Er is nu gewoon geen incentive om Holmes te backen. Retail Holmes gaat dan 20+ kosten? Helemaal absurd en niet logisch.