Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

999 Games: Toer het nieuwe pand, Nunatak en Intarsia

Diverse van jullie zullen ongetwijfeld wel eens bij 999 Games  langs zijn geweest tijdens de outlet sale. Deze vindt normaliter elk half jaar plaats, behalve dit keer. 999 Games was namelijk aan het begin van dit jaar druk bezig met verhuizen en wel naar een stuk groter pand. Vorige week mochten we een kijkje komen nemen en wij nemen je vandaag als Budgetspelers graag mee op een kleine toer door het kantoor. Tevens kregen we de kans om alvast enkele nieuwe spellen uit te proberen, waaronder Nunatak en Intarsia. Wordt die laatste dé Azul killer van het jaar?


Welkom op het nieuwe 999 Games hoofdkantoor!
Sinds begin mei zit 999 Games niet meer op de Wormerweg, maar zijn ze verhuist naar de Mangaanstraat 53. Het was in eerste instantie even zoeken omdat deze weg ook nieuw is voor onze navigatie, maar zodra je de goede richting op gaat is het nieuwe pand moeilijk te missen! Aan de linkerkant zit het distributiegedeelte en aan de rechterkant de hoofdingang voor het kantoor. Wat dat aangaat is er heel wat ruimte bijgekomen! Ook andere uitgevers als Identity Games gaan hun distributie doen via het groter geworden 999 Games distributiecentrum.

 

Wanneer we bij de receptie naar binnen gaan, worden we begroet door een balie waarin het 999 Games logo wordt uitgebeeld door honderden dobbelstenen. 

En dat ziet er van dichtbij zo uit:

Ook in de lucht hangen diverse dobbelstenen, wat de entree tot een mooi speels geheel maakt. Geruchten gaan dat als je de dobbelstenen van voren ziet, deze de geboortedatum van de oprichter Michael Bruinsma uitbeelden.

Direct aan de rechterkant van de ingang zit de testwinkel waarin de meeste leveranciers worden ontvangen en wij ook ons avontuur begonnen.


Vervolgens werden we door het nieuwe pand meegenomen en kregen we als eerste een sneakpeek van de kamer met ALLE reserveonderdelen en dat zijn er heel wat. Dit is slechts een kleine greep uit wat er ligt. Daar wil je als een soort Dagobert Duck toch doorheen zwemmen.


Gave thematische vergaderzalen
Terwijl we verder door het kantoor liepen waren er natuurlijk genoeg kantoorperikelen die wat minder interessant zijn om te fotograferen. Maar wat wel heel bijzonder was, waren de gethematiseerde vergaderzalen.

Ook kregen we een kijkje in het magazijn, waar weer genoeg ruimte is voor alle spellen die gepland staan.


Het gehele gehele pand telt ongeveer vijf verdiepingen, dus er is flink meer ruimte voor personeel en andere zaken. Met als kers op de taart het uitzicht boven in de lunchroom, waar ook diverse spellen voor ons stonden uitgestald om uit te proberen. Twee daarvan mogen we alvast meer over vertellen.

Nunatak: Bouwen met ijsschotsen

Nunatak is een spel met een directe aanwezigheid aan tafel, je bouwt namelijk in de hoogte! Omstebeurt kiest iedereen een van de openliggende bouwkaarten. Elke bouwkaart correspondeert met een gekleurd vakje op het bord. Heb je een kaart gekozen, dan kan je op de kleur van die kaart één van jouw ijsblokken plaatsen. In het begin krijg je hier nog geen punten voor, maar wanneer er eenmaal 4 ijsblokken bij elkaar staan, wordt er een plateau bovenop gebouwd. Heb je de meeste blokken geleverd voor een plateau, dan krijg je de meeste punten voor dit bouwwerk. Ga je uiteindelijk naar het tweede niveau, dan leveren jouw blokken van een niveau er onder ook weer extra punten op, zo kun je punten blijven genereren. 

Nunatak is een toegankelijk spel, uitdaging zit hem in het feit dat elke kleur bouwkaart een andere puntentelling heeft. In dat opzicht doet het een beetje denken aan The Great Split. Zo moet je bij de groene bouwkaarten zoveel mogelijk sets verzamelen van verschillende symbolen, waar je van de blauwe kaarten simpelweg zoveel mogelijk moet zien te verzamelen. Nunatak is toegankelijk en leuk voor de hele familie, vooral het omhoog bouwen spreekt tot de verbeelding.


En de grande finale:


Intarsia: Het nieuwe Azul?

Nog enthousiaster werden we van Intarsia, al werden we niet direct warm van de doos en de naam. Maar wist je dat 'Intarsia' een vorm van inlegwerk in hout betekent? En dat is precies wat Intarsia brengt; fantastisch mooie houten onderdelen waarmee je een vloer kan leggen in verschillende kleuren. In Intarsia is het jouw doel om je vloer zo mooi mogelijk in te delen. Je start met een hand met verschillende kleuren, die overeenkomen met verschillende kleuren gesteente. Het leggen van de buitenrand van een tegelwerk kost 1 kaartje van die kleur. Wil je het meer gedetailleerde tweede niveau erinleggen, dan moet je twee kaartjes betalen van die kleur etc. Tot uiteindelijk je vier kaartjes van dezelfde kleur inlevert voor het tafeltje in het midden. 


De truc zit hem in het feit dat als je vier kaartjes aflegt, je weer drie kaartjes van een andere kleur terug mag pakken. Intarsia gaat vervolgens verder diepte in met het bonusbord, elke keer als je bepaalde tegelcombinaties hebt gemaakt, verdien je een bonuskaartje pakken die ook deze tegelcombinatie uitbeeldt. Wees echter snel, voordat iemand anders die bonuskaartjes al voor je neus heeft weggekaapt.

Intarsia ziet er niet alleen fantastisch uit, het speelt ook supersnel weg. De vraag is nog even wat de adviesprijs gaat worden, maar wij vonden dit het spel van de avond.


Tot slot

En toen zat de avond er alweer bijna op. We hebben ook nog Pick a Pen: Hackers in het wild gezien en nog enkele andere titels die binnenkort worden aangekondigd. Het leek ons in ieder geval leuk jullie ook even mee te nemen op deze toer. Wij hebben ons prima vermaakt en dan weet je waar je straks moet zijn bij de volgende outlet sale, deze zal op 30 november en 1 december zal gaan plaatsvinden. Nunatak wordt verder verwacht in augustus en Intarsia is nog niet bekend. Als je zou moeten kiezen, welk van de twee trekt jou het meest?

Geplaatst door Yorn op 07-07-2024 15:30
Aantal keer bekeken: 984

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (588 reacties) op 07-07-2024 19:31
( PM )
Was dat Anna op de foto's? Die heb ik al een tijd hier niet meer online gezien.

Leuk item ook en de fotos maken een leuk geheel.
Door Yorn (406 reacties) op 07-07-2024 22:43
( PM )
Quote:
Was dat Anna op de foto's? Die heb ik al een tijd hier niet meer online gezien.

Leuk item ook en de fotos maken een leuk geheel.

Zekers! Dat is Anna idd, die focust zich momenteel meer op een kleine aanwinst in de familie en de Nederlandse Spellenprijs
Door Dutchyoda (277 reacties) op 08-07-2024 10:02
( PM )
Quote:
[..]
Zekers! Dat is Anna idd, die focust zich momenteel meer op een kleine aanwinst in de familie en de Nederlandse Spellenprijs
Ook zal je haar vaker zien op de socials van Amsterdice.
Door Launoo (156 reacties) op 08-07-2024 15:54
( PM )
Leuk artikel! Mijn spreekt intarsia het meeste aan, vanwege de gekleurde houten onderdelen 😃
Door Nin (2039 reacties) op 08-07-2024 16:18
( PM )
Intarsia ziet er erg interessant uit! Snel rondje op het internet (website uitgever), vertelt mij dat de EN versie uitkomt in oktober (Spiel waarschijnlijk?) met een adviesprijs van 39,99.

Benieuwd of 999 Games gelijk aanhaakt bij de eerste printrun of dat we een ronde moeten wachten.