Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 2 februari 2024


Hoi allemaal,


Na 2 jaar van afwezigheid ben ik weer terug met mijn Starter Kick! Ik heb ontzettend veel zin om jullie weer van de meest interessante campagnes op Kickstarter, Gamefound en Backerkit te voorzien. Een paar dingen zullen anders zijn ten opzichte van de Starter Kicks van vroeger. Ik ga proberen dit een wekelijks item te maken waarbij ik terugkijk naar de campagnes die de afgelopen week gestart zijn. Dit zullen campagnes zijn van dinsdag tot dinsdag, dus het kan zijn dat ik af en toe een campagne mis voordat de Starter Kick daadwerkelijk op de website verschijnt.
Ook heb ik mijn eigen criteria als het gaat om campagnes. Een daarvan is het gebruik van AI gegenereerde inhoud. Ik vind AI een indrukwekkende technologie, waar ik ook via mijn werk veel mee te maken heb, maar ik zie AI als een hulpmiddel en niet als vervanging van bijvoorbeeld grafische vormgevers. Als ik dus zie dat een campagne AI gebruikt voor die doeleinden, dan zal ik deze zelf niet melden hier. Mocht je een campagne missen, dan kan dat dus een van de redenen zijn. Maar meld ze vooral onder het bericht.
Verder houd ik het op vijf campagnes die ik in willekeurige volgorde doorneem. Het zal dus nooit een gesorteerde Top 5 zijn, maar wel mijn vijf voorkeuren van de afgelopen week. In een rustige periode kan het best minder worden, maar in een drukke periode kan je altijd suggesties plaatsen in de reacties.
Deze intro begint nu wel erg lang te worden, laten we snel naar mijn selectie van de afgelopen week gaan!

Last Light 2nd Edition & New Alien Pack (link)

Aantal spelers: 2 tot 8
Basis pledge level: € 108,56
Eindigt op: 23 februari 2024
Verwachte levering: augustus 2024

Last Light

De eerste campagne van Last Light was al een groot succes, het is daarom geen verrassing dat er een tweede campagne aan zat te komen. Last Light is een 4X spel. Dat houdt in dat er vier verschillende manieren zijn om te winnen en in het Engels beginnen die allemaal met ‘eX’. Deze spellen hebben de neiging om erg lang te duren. Zo kan Twilight Imperium IV meer dan zes uur duren. Last Light duurt slechts een uur. De reden dat het bij Last Light wat korter duurt, is doordat veel acties gelijktijdig uitgevoerd kunnen worden. Of je nu met twee of met acht spelers speelt, het spel duurt altijd ongeveer een uur.
Ik heb Last Light alleen ooit via Tabletop Simulator gespeeld, daar duurde het wel iets langer omdat de handelingssnelheid lager lag. Ik hoop ooit het spel gewoon op tafel te spelen, dat is toch iets gezelliger en sneller. Maar desondanks kan ik Last Light van harte aanbevelen.

Cryptic Nature (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 42,-
Eindigt op: 21 februari 2024
Verwachte levering: oktober 2024

Cryptic Nature

Cryptics zijn legendarische wezens. Denk daarbij aan het monster van Loch Ness. In Cryptic Nature zijn zulke wezens in gevaar en worden ze met uitsterven bedreigd. Het is aan jou om het bestaan van deze wezens aan te tonen, ze op te sporen en ze in een reservaat te plaatsen. Je kan ook je cryptics verkopen aan individuen. Dit levert je wat directere punten op. Degene met de meeste punten wint het spel.
Het artwork in het spel ziet er goed en verzorgd uit en de cryptics zijn mooi ontworpen. Het spel komt met een magnetisch bord voor de reservaten. Daarmee verschuiven de tegeltjes niet zo snel en dat is best fijn. Het puzzelen met de tegels trekt mij het meest in het spel. Cryptic Nature mag zeker op mijn tafel komen.

Meenakshi Temple (link)

Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: € 36,-
Eindigt op: 28 februari 2024
Verwachte levering: oktober 2024

Meenakshi Temple

In Meenakshi Temple bouw je je eigen tempel met platen en pilaren. Elke ronde start met het kiezen van een van de vijf acties die nodig zijn om te bouwen. Hoe sterker je actie, hoe later je de volgende ronde een keuze hebt, een beetje zoals in Kingdomino. Je doel is niet per se om zo hoog mogelijk te bouwen, maar door goed te kijken welke patronen je moet bouwen en welk geheim einddoel je hebt.
Het spel ziet er niet ingewikkeld uit, maar ik verwacht toch vooral strategische keuzes bij het kiezen van een actie. Kies je die om een ander in de weg te zitten, of omdat je die toch het meest nodig hebt? Daarnaast zien al die torens er uiteindelijk erg mooi uit en geven je het gevoel dat je (naast punten) toch echt iets bereikt hebt.

Altered TCG (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: € 24,-
Eindigt op: 29 februari 2024
Verwachte levering: juli 2024

Altered

Altered is een Trading Card Game. Dit houdt in dat je de kaarten kan verzamelen, maar ook door middel van booster packs je eigen deck kan aanpassen om het nog sterker te maken. Het doel in Altered is om je held en metgezel samen te brengen. Dit doe je door het overwicht op regio’s te krijgen, zodat je vooruit mag naar de volgende.
Ik ben zelf niet een groot fan van TCG’s, maar deze lijkt wel een meer unieke gameplay te hebben ten opzichte van elke Magic/Pokémon kloon. Daarnaast hebben de kaarten een QR-code waarmee je je verzameling in een app kan bijhouden. Je kan dan ook via de app kaarten bestellen, mocht je deze verliezen of beschadigen. Voor zover ik weet kan je geen kaarten bestellen die je niet hebt, want dan zouden ze nooit meer boosters verkopen. Daarom is Altered een TCG in mijn ogen een spel dat net een stapje verder gaat en zich onderscheidt van de anderen.

Atomic Kaiju (link)

Aantal spelers: 2
Basis pledge level: € 19,-
Eindigt op: 29 februari 2024
Verwachte levering: juni 2024

Atomic Kaiju

In dit duellerend spel probeer je de stad van je tegenstander uit te schakelen, voordat deze het bij jou doet. Dit doe je door middel van het spelen van kaarten. Je begint met zwakke kaarten, maar door middel van vrij basis deckbuilding technieken probeer je steeds sterker te worden. Je kan het leger inzetten, maar ook wetenschappers gebruiken om gemuteerde monsters of zelfs een Kaiju in de aanval te zetten. Tenslotte heb je nog je bouwvakker die je helpen een stad op te bouwen, voordat je alles kwijt bent.
Atomic Kaiju voelt als een vrij standaard deckbuildingspel. Het spel moet het ook meer hebben van het thema. Ik ben dol op Kaijus. Stiekem had ik gehoopt dat er een 3D element aan het spel zat zodat je daadwerkelijk monsters, tank en gebouwen zag. Maar ik begrijp dat ze de kosten laag wilden houden.

Dat was het dan, mijn allereerste Starter Kick in jaren! Het voelt goed om terug te zijn en ik hoop jullie nog lang weer van crowdfunding nieuws te voorzien. Laat weten naar welke spellen jullie uitkijken en tot volgende week!

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 02-02-2024
Aantal keer bekeken: 1356

Reacties

Door TimVerfbom (118 reacties) op 02-02-2024 19:42
( PM )
Jeeeeej! Welcome back Als verslaafd backer heb ik je rubriek erg gemist!
Door Zwaan (64 reacties) op 03-02-2024 07:50
( PM )
Leuk overzicht!

Ik ben benieuwd naar de volgende Aeon's End campagne 6 februari op Gamefound: Aeon's End: the descent

En houd Earthborne Rangers nog in de gaten.


Door Videostar (476 reacties) op 03-02-2024 23:19
( PM )
Wow, is het alweer twee jaar geleden?
Fijn dat de rubriek terug is!
Door Marcomarcomar (19 reacties) op 04-02-2024 12:15
( PM )
Thanks weer voor de kickstarter update
Door Grand_Granola (68 reacties) op 05-02-2024 09:24
( PM )
Awesome!
Door Catyrion (10 reacties) op 05-02-2024 12:58
( PM )
Leuk dat deze rubriek weer terug is!