Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Brass Birmingham krijgt een Nederlandse vertaling

Het beste spel op Boardgamegeek, Brass Birmingham, krijgt een Nederlandse vertaling. White Goblin Games zal deze gaan uitgeven hier. De precieze datum is nog niet bekend, maar grote kans dat deze dit jaar nog het daglicht gaat zien!

Let wel dat dit niet het simpelste spel is met een complexiteitsrating van 3,89 uit 5 op Boardgamegeek (Gloomhaven is 3,90). Dus dit is er eentje voor die gene die van de zwaardere spellen houden.


Meer info over Brass Birmingham:
In Brass: Birmingham ben je een concurrerende ondernemer tijdens de Engelse industriële revolutie in de periode 1770-1870. Tijdens het spel breid je je imperium uit door kanalen en sporen aan te leggen en door verschillende industrieën te bouwen en te ontwikkelen, zoals kolenmijnen, ijzerfabrieken en brouwerijen.

Brass Birmingham wordt gespeeld in 2 tijdperken: het kanaaltijdperk en het spoortijdperk. Net als in de industriële revolutie, maak je aan het begin van het spel verbindingen via kanalen. In het tweede tijdperk zijn er spoorwegen beschikbaar en kun je je netwerk uitbreiden via het spoor. In beide tijdperken bouw en ontwikkel je verschillende industrieën, verhandel je goederen, ontvang je inkomen en probeer je de meeste punten te verdienen!

Brass Birmingham kun je spelen met 2 tot 4 spelers. De speelduur is 60 tot 120 minuten. Brass Birmingham is een vernieuwde versie van Brass die in 2010 ook door White Goblin Games is uitgebracht.

Door de steeds weer willekeurige opzet is geen enkel spel hetzelfde. Per locatie zijn de bonussen anders en de kaarten in je hand zijn ook elk spel weer anders. Elke beurt heb je de keuze uit 2 van de 6 acties. Voor elke actie die je doet, moet je een kaart uit je hand afleggen. Dit blijf je zo doen tot de trekstapel op is, dan begint de volgende fase of is het spel afgelopen. De speler die in zijn beurt het minst heeft uitgegeven begint de volgende beurt dus wees slim met waar je je geld aan uitgeeft!

Geplaatst door Yorn op 05-08-2023 16:26
Aantal keer bekeken: 1218

Reacties

Door Ruben1111111 (3 reacties) op 06-08-2023 08:51
( PM )
Zou tof zijn als ze ook een aantal deluxe versies laten printen. Het is mijn favorieren bordspel en zou graag de grote doos in de collectie hebben.
Door Skull_kid (2511 reacties) op 06-08-2023 10:43
Rol: Forum Moderator
( PM )
Blijkbaar heeft het spel geen belangrijke in-game tekst, dus ben wel benieuwd wat er vertaald moet worden wat niet met een PDF van de regels kan?

Heb veel gehoord over het spel, maar nog nooit gespeeld, dus misschien een stomme vraag
Door Geert27 (648 reacties) op 06-08-2023 11:59
( PM )
Quote:
Blijkbaar heeft het spel geen belangrijke in-game tekst, dus ben wel benieuwd wat er vertaald moet worden wat niet met een PDF van de regels kan?

Heb veel gehoord over het spel, maar nog nooit gespeeld, dus misschien een stomme vraag
Er hoeft niet veel vertaald te worden inderdaad, alleen de namen van gebouwen en grondstoffen, en de spelregels. Maar het is wel mooi dat WGG het spel in het assortiment krijgt. Zij hadden de oude Brass ook in het assortiment.