Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 8 november 2019


Hoi allemaal,

Essen Spiel 2019 is afgelopen en SpellenSpektakel staat voor de deur. Onze portemonnee heeft het zwaar te verduren; helemaal omdat de maand december ook niet lang op zich laat wachten. Mocht je daarom (tweedehands) spellen willen (ver-)kopen, kom dan langs op onze Bring & Buy stand op SpellenSpektakel. Verder kun je natuurlijk ook je centen uitgeven op kickstarter. Daarom heb ik weer voor jullie een aantal interessante titels uitgezocht.

On the Origin of Species (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $25,- (ca. €23,-)
Verzendkosten: $6,- (ca. €5,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 6 december 2019
Verwachte levering: mei 2020Omschrijving: Vaar met een jonge Charles Darwin mee langs de Galapagos eilanden. Vind de connecties tussen flora en fauna. Je onderzoekt de dieren en hun natuurlijke geschiedenis. Daarbij kan je hulp vragen van de bemanning van de HMS Beagle. Uiteindelijk probeer jij een van de beste biologen te zijn.

Mijn mening: Het wetenschappelijk thema lijkt me geweldig (er is trouwens nog een Darwin-spel in het snelvuur). Artana (nu gefuseerd met Genius Games) staat er om bekend prima spellen te maken rondom wetenschappelijke figuren. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat dit spel goed in elkaar zal zitten.

D.E.I. Divide et Impera (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: €79,-
Verzendkosten: ca. €20,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 29 november 2019
Verwachte levering: december 2020Omschrijving: In een postapocalyptische nieuwe ijstijd strijd je tegen andere spelers om te overleven. Je vecht om gebieden en grondstoffen die je verhandelt met de grote corporatie die nu de leiding over de wereld heeft. Het 3D-spelbord zorgt ervoor dat je op verschillende manieren het spelgebied kan verkennen.

Mijn mening: De manier waarop het speelbord in elkaar zit, is erg goed bedacht. Het 3D-element voegt volgens mij echt wat toe aan de gameplay. Je moet goed bepalen welke routes je neemt (of zelfs maakt). Zeker een spel dat ik eens wil proberen.

Sniper: Legends of Italy (link)


Aantal spelers: 1 tot 3
Basis pledge level: $25,- (ca. €23,-)
Verzendkosten: $17,- (ca. €15,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 5 december 2019
Verwachte levering: augustus 2020Omschrijving: Je bent een sluipschutter in Italië op vijandelijk grondgebied. Jouw doel: het voltooien van verschillende opdrachten en het neerschieten van nazi’s. Je kan zelf je wapen uitrusten, verstoppen in struikjes en mensen afleiden. Het spel eindigt als iemand alle opdrachten heeft vervuld, of als alle nazi’s doodgeschoten zijn.

Mijn mening: Heel toevallig speel ik de laatste tijd veel Sniper Elite 4: Italia. Dit spel doet me hier erg aan denken al is de artwork meer cartoony. Als het ook maar een beetje hetzelfde gevoel geeft als ik hoop, dan wordt dit een erg leuk spel.

Titans (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: £77,- (ca. €90,-)
Verzendkosten: £19,- (ca. €22,-)
Eindigt op: 28 november 2019
Verwachte levering: oktober 2020Omschrijving: Ga terug naar het Europa van de 17de eeuw. Het is oorlogstijd. Jij geeft leiding aan een van de vier landen die strijden om de macht: Zweden, Litouwen, Turkije en Rusland. Door middel van slim kaartspel probeer je gebieden te veroveren en punten te verdienen. Alleen degene met de meeste punten zal als winnaar heersen over Europa.

Mijn mening: Het gaat hier eens niet om Engeland, Frankrijk en Duitsland. Dat idee maakt het al erg verfrissend. Dat elk volk anders speelt, zorgt voor genoeg variatie en strategie. Wat mij betreft een leuk dudes-on-a-map-spel.

Hour of Need (link)


Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: $35,- (ca. €32,-)
Verzendkosten: $20,- (ca. €18,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 26 november 2019
Verwachte levering: november 2020Omschrijving: Vecht samen met andere superhelden tegen het kwaad. Bestrijd volgelingen en verijdel rampen. Maar overleef ook speciale gebeurtenissen zodat je iedereen veilig kan houden. Gaat het jullie lukken, zijn jullie er klaar voor, kunnen we op jullie rekenen wanneer de nood het hoogst is?

Mijn mening: Geen Marvel en geen DC, maar een nieuwe, speciaal voor dit spel bedachte set superhelden en superschurken. Misschien ontneemt dat wat herkenbaarheid, maar het geeft de ontwikkelaar meer vrijheid met het materiaal. Het spel gebruikt hetzelfde modulaire decksysteem als in hun eerdere ontwerpen. Daarmee krijg je - door bepaalde combinaties van kaarten te maken - steeds een ander spel.

Snelvuur:


Er zijn momenteel zoveel campagnes, dat ik ze nooit allemaal kwijt kan. Hier zijn nog een aantal die mij ook nog interessant lijken:
Darwin’s Choice expansion (link): Een uitbreiding op Darwin’s Choice waarin je allerlei rare dieren maakt.
Small Samurai Empires (link): Leid je samurai tot de overwinning in Japan.
Ugly Christmas Sweaters (link): Brei lelijke truien om aan te trekken tijdens kerst.
Mr. Java (link): Simuleer hoe het is om een IT-project leiden.
Honey Buzz (link): Maak en verkoop honing.
Gorgasali Battle Royale (link): Een battle royale spel met een fantasiethema.
Legacies (link): Maak je naam bekend door de grootste nalatenschap in de geschiedenis te hebben.
Capone: The Business of Prohibition (link): Handel in drank tijdens het drankverbod in Chicago.
Arkeis (link): Steampunk en het oude Egypte gaan samen in dit avonturenspel.
Salt & Sail (link): Ga op ontdekkingsreis naar nieuwe specerijen.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Zien we je aankomend weekend op SpellenSpektakel?

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 08-11-2019 10:44
Aantal keer bekeken: 526

Reacties

Door Carientje (577 reacties) op 08-11-2019 18:16
( PM )
Wij hebben op Spiel Arkeis gespeeld en ik denk dat we die wel gaan backen. Leuk mechanisme en snel te leren. En natuurlijk geweldige minis om te schilderen