Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Aankondiging Jolly Dutch: Ga de strijd aan in Operation Cuckoo

Dit najaar zal Jolly Dutch het tweepersoons spel Operation Cuckoo uitbrengen. Het spel wordt half/eind september verwacht. Operation Cuckoo vraagt een omgekeerde denkwijze: je moet zorgen dat je zo snel mogelijk alleen je eigen speelstuk overhoudt. Waar je normaal wil slaan om te winnen, moet je nu geslagen worden. Het betreft een FSC en eco-friendly spel waarbij ook de CO2-impact van productie en vervoer is gecompenseerd.

Tekst uitgever:
"Welkom in het strijdnest! Jullie zijn door jullie Koekoeksmoeders als ei gedropt in een vreemd nest. Wanneer je uit je dop komt zie je dat jouw ei anders is dan alle anderen. Maar dit is jouw nest, gooi ze daarom overboord. Verderop zie je een andere koekoek, dit is je concurrent. Werk jij je uit de nesten door alle andere vogels weg te werken of je concurrent in de val te lokken?"

Het bord doet denken aan een schaak/dambord, maar met zeshoekige vakken waardoor de bewegingsmogelijkheden toenemen. Speelstukken moeten altijd naar voren bewegen en moeten altijd een speelstuk van de tegenstander slaan als dat mogelijk is. Als een speler een speelstuk slaat, dan neemt zijn eigen speelstuk die plaats in. Het spel vraagt een omgekeerde denkwijze: je moet zorgen dat je zo snel mogelijk alleen je eigen speelstuk overhoudt. Waar je normaal wil slaan om te winnen, moet je nu geslagen worden.

Operation Cuckoo wordt als best-of-three gespeeld, waarbij een speler dus twee keer moet winnen om het spel in zijn geheel te winnen. Daarmee duurt het spel tussen de 15 en 30 minuten. Het spelbord is dubbelzijdig: een standaardkant en een gevorderde kant. De gevorderde kant duurt meestal 30 tot 45 minuten.

De auteurs zijn Dennis Harmsen en Esmée Spaargaren met artwork door Gustavo Furstenau. 

Het spel is binnenkort te pre-orderen bij je lokale spellenwinkel. Kan je echt niet wachten, dan is het ook mogelijk via de Jolly Dutch webshop

Geplaatst door CandyShine op 29-07-2022 11:45
Aantal keer bekeken: 1831

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (267 reacties) op 01-08-2022 10:29
( PM )
Quote:
Operation Cuckoo vraagt een omgekeerde denkwijze: je moet zorgen dat je zo snel mogelijk alleen je eigen speelstuk overhoudt.

Het is toch vaker dat jij, jouw speelstukken wilt behouden en die van de tegenstander van het bord wilt hebben?
Of mis ik iets in deze?

Het is wel weer goed om te zien dat het spel Eco Friendly gemaakt word.

Het spel zelf, is niet iets waar ik naar uitkijk. Maar het is goed om diversiteit in de markt te zien.
Door Videostar (338 reacties) op 01-08-2022 14:19
( PM )
Eco Friendly: aan de website te zien gebeurt dat in Polen, dus ook dat scheelt weer duizenden kilometers aan transport door vieze boten.

Het is nog niet zover dat ik spellen laat liggen als ze niet eco friendly gefabriceerd zijn, maar daar neig ik wel steeds meer naar. Ik ben bang dat er dan niet zoveel meer te kiezen valt…
Door CandyShine (1118 reacties) op 02-08-2022 15:43
( PM )
Quote:
Het is toch vaker dat jij, jouw speelstukken wilt behouden en die van de tegenstander van het bord wilt hebben?
Of mis ik iets in deze?

Het is wel weer goed om te zien dat het spel Eco Friendly gemaakt word.

Het spel zelf, is niet iets waar ik naar uitkijk. Maar het is goed om diversiteit in de markt te zien.

Ik heb deze vraag aan Jolly Dutch teruggekoppeld en die gaven het volgende aan:
Het is inderdaad vaker dat je juist je eigen speelstukken wilt behouden en die van je tegenstander van het bord wilt spelen. In Operation Cuckoo wil je juist dat je tegenstander al jouw stukken (de eitjes en andere vogels) van het bord speelt, behalve je koekoek. Als je koekoek geslagen wordt verlies je namelijk direct. Je wint echter als al je andere stukken geslagen zijn.